X-Men: Dark Phoenix

57%

Komentáře a recenze 48

Dle počtu bodů
Komar55
Komar55
414 bodů
8
Na to, že chtěl Simon Kinberg natočit zcela odlišný a příběhově promyšlenější film, než byl původní X Men: Poslední vzdor, tak mi připadá, že si zcénářem- i provedením docela protiřečí. To dám teď však stranou, důležitější je jak se film povedl a jestli důstojně zakončil celou X-Men ságu. Na to mám jednoduchou odpověď; ANO. I když to není žádný zázrak a rozhodně se nejedná o nejlepší X-Meny, tak pro mě tento film velice obstojně uzavřel příběhové linky všech vedlejších postav, má jednu z nejlepších akcí a dle mého i nejlepší soundtrack z celé ságy, obstojnou zápletku a emocionální konec, který mě skoro až donutil slzet. I přes tyto kvality má snímek i spoustu problémů a nešvarů z již zmíněných třetích X-Menů. Na mě však zapůsobil dokonale a skvěle jsem si užil velkolepý konec této dlouholeté značky, kterou jsem po boku Star Wars a Raimiho Spider-manů sledoval již od děctví.
cirkusačka
cirkusačka
388 bodů
3
Na tento film jsme se již z podstaty věci těšili jako na velkolepé pokračování čehosi věhlasného... ovšem byli jsme zklamáni... každé další pokračování a natahování něčeho většinou bývá zklamáním a bylo tomu tak i tohoto filmu bohužel... připomínalo to spíš nějaké Star Wars a celý pžíběh byl nijaký
S7evin
S7evin
331 bodů
0.5
Viděl jsem hada srát ty vole Žábu bušit pěstí do skály ty vole Koně zvracet v barvách francouzský trikolóra ty vole Dokonce jsem viděl i stíhačku couvat vole Ale tohle to... jsem teda ještě neviděl... co to je ty vole... co to kurva jee tohle !!! Nene tohle proste nee
shalmirane
223 bodů
4.5
Tento díl patří mezi slabší, čekal jsem mnohem větší zápletku ohledně Phoenix energie, nějaký intelekt za ní, důvody existence, cestování vesmírem apod. - ne že to bude oblak šťávy, co přeleze na prvního, kdo projde okolo.
  • Pořád lepší než Cpt. Marvel
vaclav-pilnik
217 bodů
4.5
Po původní trilogii už bylo všechno slabota, takže jsem od toho nic nečekal, ale tohle je nové dno X-menů. Film je celkem nudný, dialogy nejsou ani tak komixově jednoduché jako stupidní, postavy se chovají jak po lobotomii a záporáci jsou nějaký mimozemšťani o kterých se člověk nedozví vůbec nic,.... Škoda slov.
Davidoos
Davidoos
162 bodů
7
Actually, I liked this. It isn't great, but as a simple superhero fun it works well
  • Visual
  • Action
  • Actors
  • We probably deserved a better movie
Lilinka
Lilinka
77 bodů
5
Nejslabší díl. Bohužel. Trvalo to dlouho,ale X men v současné podobě narazil na své mantinely. Tento díl,už jen recykloval a místy vyloženě vařil z vody. Škoda,ale ten mi nezbývá nic jiného než doufat v sílu Marvelu a jejich začlenění X men do svého Universa
Zoompie
Zoompie
72 bodů
5
Na film jsem se těšila, ale dost mě zklamal. Sophie jako Jean mě celou dobu dost štvala a ukázala, jak moc neumí hrát. To zkazilo celý dojem z filmu. Zápletka byla trochu mdlá, ale to se tak dalo očekávat. Celé to působilo tak trochu nedodělaně. Jinak film má úžasné vizuály. Když jsem v titulcích zjistila, že hudbu měl na starosti Hans Zimmer, tak jsem byla dost prekvapena, protože mě soundtrack vůbec nezaujal a to u Zimmera se mi nestává. Absence potitulkové scény možná značí konec X-men série. To uvidíme.
kyret
kyret
36 bodů
7.5
Po slabé a hlavně zbytečné (nic nového a zajímavého nepřinášející) předchozí Apokalypse překvapivě příjemné završení X-Men série (před přestupem pod Disney). Kinberg jako debutující režisér odvedl solidní práci, zápletka, postavy i jejich vzájemné (větší či menší) konflikty fungují obstojně. Velkým plusem je střídmá stopáž, herecky film opět táhnou zejména McAvoy a Fassbender, nejvýraznější a nejzábavnější scénou je bezpochyby velká finální akce, která nabídne dostatek napětí i obstojný počet efektních eye-candy momentů. Za mě OK.