Souboj pohlaví

64%
Souboj pohlaví

Šovinistické prase proti feministce s chlupatýma nohama, takhle neodolatelná nabídka se nedá odmítnout. Začátkem 70. let je sexuální revoluce v plném proudu, v tomto případě dochází mezi muži a ženami ke vzácnému a oboustranně příjemnému souznění a shodě. Ovšem společenská rovnoprávnost žije často jen v představách žen. A tenis není výjimkou, spíše zářným příkladem.

Bobby Riggs je ztělesněný testosteron, představuje vše mužské, proti čemu jakékoliv ženské hnutí vždy bojovalo, bojuje a bojovat bude. Bývalý tenisový šampion, gambler, floutek a velkohubý šoumen je známý větou: „Žena patří do ložnice a do kuchyně. Přesně v tomto pořadí.“. Billie Jean King je moderní žena, která jakoby do příběhu spadla z jednadvacátého století. V tom, co dělá, je výjimečná, angažuje se, prosazuje lepší podmínky v ženském tenise, řeší milostné vztahy s muži i ženami. Dva póly, které se odpuzují, až se nakonec přitáhnou. Bobby totiž v tenisové exhibici poráží ženskou světovou dvojku a zápas je posměšně nazýván „Masakrem na Den matek“. To je moment, kdy Billie Jean King zvedne hozenou rukavici a rozhodne se nakopat mu zadek. V následné monstrózní show už nejde jen o tenis, ten je pouhou zástěrkou. Rozehraje se zábavná bitva mezi mužským a ženským světem, která sice nemůže vyhrát na věky vedený střet . . .  ale každý podařený kopanec do koulí se počítá. (Bontonfilm)




Recenze: Souboj pohlaví

Kinobox.cz
55%

Očividně se sešel nadějný tým vedený talentovanou režisérskou a partnerskou dvojicí - Jonathan Dayton a Valerie Feris, stanovený koncept je však od počátku determinoval k neúspěchu.

Kinobox.cz
40%

Když se utká 29letá tenistka na vrcholu své kariéry s 55letým ex-tenistou, který se na kurtu objevuje v potapěčských ploutvích a s živými ovcemi, tak nějak automaticky předpokládám, že celé to utkání je především švanda a že to chápou oba sportovci i naprostá většina diváků. Pokud by si někdo z výsledku tohoto utkání (ať by byl jakýkoliv) vyvozoval nějaké obecné informace o schopnostech obou (nebo více) pohlaví, je to slabomyslný kretén.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
7
Považuji se za milovníka sportu a tenisu obzvlášť,přesto jsem o tomto souboji pohlaví nikdy neslyšel. O to více jsem rád,že vznikl tento snímek,který mi přiblížil události,které tomu zápasu předcházeli a poté i samotný zápas a jeho dopad na tenis jako takový. Snímek byl natočený velmi svižně a nechybí v něm podstatné momenty ze života Billie Kean Kingové a Bobbyho Riggse. Emma Stone je s černými vlasy krásná a Steve Carell je prostě výborný. Pobavil jsem se a přitom jsem nabyl nové informace. Přesně to od životopisných snímků očekávám.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Vypiplané retro drama, navíc Emmu fakt můžu a ani tady coby Billy Jean nezklamala. Další zajímavá porce us historie, i když zápas samotný byl spíš takovou estrádkou.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Tenhle film měl potenciál stát se senzací, ale bohužel nestal. Chyba je bohužel na straně režisérského dua Dayton a Faris, které bohužel absolutně nepochopilo, co vlastně točí. Tenisové scény jsou nudné, romance není dotažená a takhle nevyužít Elisabeth Shue, to je děsný, zvláště když se na konci filmu ukazuje, že to je vlastně čtvrtá hlavní role. Film tak táhne Emma Stone, která je opět naprosto výborná a překvapivě docela dobrý je i jinak herecky toporný Carrel, který je na nesympatické hajzly specialista. Na komedii je to málo vtipné, na sportovní film, tam chybí sport, na lesbickou romanci to ujde. Film má sice řadu zajímavých režijních nápadů a některé momenty jsou fajn, celkově ale funguje tak na půl plynu. Vystřihnout dvacet minut a bylo by to mnohem lepší. Škoda, že to nenatočil jiný režisér, čestná prohra.

Dodatečné informace

Původní název:
Battle of the Sexes (více)
  • Velká Británie Souboj pohlaví
  • Velká Británie Battle of the Sexes
Premiéra v ČR:
5. 4. 2018
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Velká Británie, USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
25 mil. USD
Tržby:
12,64 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Souboj pohlaví je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch