Jedna trenérka, dva milenci. Smyslná motivátorka Zendaya dráždí v traileru na Rivaly

Jedna trenérka, dva milenci. Smyslná motivátorka Zendaya dráždí v traileru na Rivaly
Rivalové (2024) | Universal Pictures
Tashi Duncan (Zendaya) se uvádí jako nesmírně talentovaná mladá tenistka vydělávající miliony dolarů, jíž však další kariérní štace zhatí fatální zranění. Jako trenérka se tedy ujme manžela a granslamového šampiona Arta (Mike Faist). Aby zvrátila jeho šňůru proher, vymyslí osobité řešení zahrnující fyzické a nevyhnutelně i pocitové zapojení bývalého přítele a rovněž skvělého tenisty Patricka (Josh O'Connor).
Rivalové
Rivalové
77%
Upoutávka nenapovídá, zda se vztahovka opepřená tenisovým turnajem mezi dvěma milenci ponoří do další režisérovy vize sexuálních, temných i přirozeně dojemných aspektů dospívání. Guadagnino se umí ke svým protagonistům přiblížit a soucítit s nimi, ale třeba v hororovém remaku Suspiria roku 2018 připomenul, že publikum také umí poslat na traumatologii.
Rivalové: 2. trailer | Vertical Entertainment
Challengers se jeví jako masově univerzálnější průzkum sportovní a partnerské etikety. V traileru prodává přímočarou vztahovou zápletku a stylovost tenisové smetánky střihá do dynamické koláže, v níž zbývá prostor na erotické, psychologické, manipulátorské i maskulinní hrátky. Zendaya tentokrát nebude za feťačku nebo za Spider-Manův objev a Guadagnino, jenž režíroval podle scénáře začínajícího Justina Kuritzkese, může těžit z hereččina nevinného kukuče i její dovednosti odlupovat temné stránky svých postav.
Tenis dostal ve větší hollywoodské produkci naposledy prostor roku 2017, kdy Steve Carrell s Emmou Stone svedli medializovaný Souboj pohlaví a Shia LaBeouf čelil Sverriru Gudnasonovi v bitvě Borg/McEnroe. Zde se to podstatné bude odehrávat mimo kurty a herecká hvězda i modelingová diva Zendaya dostane další atraktivní příležitost ukázat, jak moc si takovou publicitu ve filmovém průmyslu zaslouží. Zanedlouho se předvede jako Chani v očekávané druhé Duně, která sbírá až absurdně nadšené první reakce. Challengers je menší autorský projekt, který však skýtá potenciál klidně i ospalejšího letního hitu.
Podívejte se na žebříček nejočekávanějších filmů roku.
Zdroj: MGM