Zabiják a bodyguard

75%
Zabiják a bodyguard
Nejlepší bodyguard na světě dostane nového klienta, nájemného vraha, který musí svědčit u Mezinárodního soudního dvora. Aby se včas dostavili k soudnímu řízení, musí oba zapomenout na to, že jsou tak trochu jiní a že si možná až příliš lezou na nervy. (Vertical Entertainment CZ)



Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
7.5
Dobrých buddy komedií není nikdy dost a tak jsem dnes vyrazil na premiéru tohoto snímku. Trailer jsem neviděl a o filmu nepřečetl jediný recenzi,takže jsem šel do kina zcela nepolíbený. Jedinou věc,kterou jsem vlastně věděl bylo obsazení,které mne právě navnadilo nejvíce. Už od prvních minut bylo jasné jakým směrem se zabiják a bodyguard budou ubírat. Hned úvodní scéna byla zábavná,ale to pravé ořechové teprve mělo přijít. Spojení Jackson - Reynolds odpálilo nálož výborných hlášek a humorných situací. Právě Jackson mne zde bavil nejvíce za dlouhá léta a to si více méně vystačil jen se slovíčkem fuck. Reynolds mu zde dobře sekunduje a pospolu vytvořili velice zábavné duo. Příběh sice není příliš originální,ale Hughes to dokázal dobře zamaskovat humorem a akcí. Právě akce je velkým plusem,protože vypadá prostě neuvěřitelně a reálně. Navíc je jí tady docela hodně a svým originálním pojetím se jen tak neokouká. To samé platí i pro souboje na blízko kde se s choreografií nešetřilo a nám se tak nabízí pohled na neskutečné kreace. Dalším významným článkem je hudební podmaz celého snímku. Pro mne hudba ve filmu dělá polovinu kvality a tady odvedla pořádný kus práce. Jedna lepší písnička střídala druhou a vždy se perfektně hodila přímo do dané scény. I,když je tento snímek spíše chlapskou podívanou,tak si ho v mých podmanila dáma jménem Salma Hayek,která zde neskutečně válí a sype ze sebe jednu lepší hlášku než druhou. Její seznámení s Kincaidem v baru patří mezi nejlepší scény celého filmu. Gary Oldman si zde střihl pořádného hajzlíka a jde na něm vidět,že si to vychutnává do posledního dechu. Občas to trošku skřípe s dialogy,ale scénář je natolik zábavný,že každý náznak romantiky,nebo klišé okamžitě shodí nějakou zábavnou hláškou,nebo scénou. Pro vážné situace zde není místo. Film chce primárně bavit a to se mu daří do posledního puntíku. "Zasraná Praha"
Pete69
Pete69
29 102 bodů
7.5
Pěkný akční film nabitý drsňáckým humorem. Nejedná se o nic nového, ani scénář není bůh ví jaký, ale dvojici Samuel L. Jackson - Ryan Reynolds to klape a odsýpá, jako dobře naladěné hodiny. Spojit akční žánr s humorem se ne vždy povede, tady to za mě funguje velmi dobře - 75%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Příjemná akčně-komediální jednohubka. Nic nového v žánru, ale má to vše, co má správná buddy akční komedie mít a dvojka Jackson-Reynolds šlape na maximum. Finále v Holandsku a honička s Fordem C-max pro mě nabrala ještě další body navíc.


Dodatečné informace

Původní název:
The Hitman's Bodyguard (více)
  • Zabiják a bodyguard
  • USA The Hitman's Bodyguard
  • USA Zabiják & bodyguard
Premiéra v ČR:
17. 8. 2017
Distributor:
Vertical Entertainment
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Čeština:
Zabiják a bodyguard je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Zabiják a bodyguard


Podobné


Powered byJustWatch