Než jsem tě poznala

80%

Komentáře a recenze 53

Dle počtu bodů
brcolka
brcolka
1 045 bodů
9
Přesně jak tady dole píše kolega či kolegyně. Je to na podobné vlně jako Nedotknutelní. Jen Nedotknutelní jsou o kousek výše v mém pojímání dobrého filmu. Velice hezké jak věčný optimismus mladé holky dokáže skály lámat. Takových lidí na světě více a i češi by se usmívali snad více
tedoun
tedoun
923 bodů
9.5
Moc krásný film... a upřímně mně připomněla život Supermana Christophera Reeva. Každý kdo viděl tento film určitě po kinu přemýšlí a je rád, že je zdraví a bohatství nic neznamená. Jen více takovéto filmy a upřimně jsem se překvapil, že tento film udělali Američané, protože podobné filmy točí Evropa
FiVe
FiVe
897 bodů
10
hodnocení mojí ženy
batal
893 bodů
7
ale jo, dobrej filmovej odpočinek.........
EXpenzza
EXpenzza
747 bodů
8
Možná ze mne mluví jen sentiment či staré city, které při tomto snímku vypluly na povrch, ale tohle je film přesně pro ty diváky, kteří alespoň jednou za život prožili tu pravou lásku. Všechno zde totiž funguje na výbornou. Od hereckých výkonů, přes citlivě zvolený soundtrack a konče skvělým příběhem - to všechno Vás vtáhne do děje neskutečným způsobem. Upřímně, zhruba ve třech čtvrtinách filmu jsem byl skálopevně rozhodnut filmu "udělit" pouze čtyři hvězdičky, nicméně neotřelý a syrový závěr snímku mě přesvědčil o tom, že i v tomto "vycucaném" žánru se občas najde výjimka, která potvrzuje pravidlo. Skvělá práce! PS: Emilii "Khaleesi" Clarke zde nejde nemilovat!
Milena107
729 bodů
10
Úžasný zážitek, který jsem nečekala. Oba hlavní představitelé hráli skvěle. Z kina jsem odcházela plná rozporuplných pocitů, které mi film navodil. Určitě na něj budu čekat, až se objeví v prodeji, abych si jej vychutnala ještě minimálně několikrát. Kéž by bylo více takových filmů!
KajkaFajka
KajkaFajka
723 bodů
9.5
Tak u tohoto filmu sem sa nasmiala neorabanosti hlavnej hrdinky aj napriek tomu že je skutečnou osobnostou s nezdolným optimismom. Naštvala som sa jak hlavný hrdina dělá že je bezcitný a neprijímá čistů lásku od najkrásnějšie a najmilejšie osoby ktorů poznal, A nakoniec som si velmi pobrečela když se jejich cesty rozdělili.
mondak
719 bodů
10
Něco tak pěkně a jednoduše natočeného už dlouho nebylo!! Naposledy to byl film Hvězdy nám nepřály, co se nesly v tomto duchu...jinak film mě velice zaujal a těším se, až bude na Blu ray :)
Květka
Květka
711 bodů
10
Na tento nádherný film jsem se v roce 2016 těšila nejvíce. Miluju knihu (kterou mimochodem můžu ze srdce doporučit!) a zamilovala jsem se také do filmu. Tento dojemný, srdcervoucí a smutný příběh se musí zapsat do srdce každé romantičky. :) Z otohoto filmu jsem vážně nadšená, určitě se k němu ještě několikrát vrátím.
  • obsazení
  • téměř totožné s knihou
  • scénář
  • nic!
Bibly_km7
Bibly_km7
489 bodů
8
Me before you je emocionálnym a zároveň zábavným romantickým snímkom s Emiliou Clarke a Samom Claflinom v hlavných úlohách. Film dokáže skvelo striedať vážnejšie pasáže s odľahčenejšími scénami. Príbeh, ktorý sa snaží predať sledujúcemu aj nejaké to posolstvo a prinútiť ho, aby sa zamyslel na tým, čo sleduje. Nesklame ani záver, ktorý je úžasným zavŕšením hlavnej dejovej linky. Herecké obsadenie je výborné no výkonnostne to občas škrípe, hlavne zo strany Emilie Clark, ktorá v snahe stvárniť neskúsenú Lou na môj vkus dosť často prehráva. Jej výrazy sú niekedy milé a dokáže predať všetky emócie no niekedy aj v smutných scénach Emília pôsobí, ako keby sa usmievala a jej výrazy sú strašné neisté. Samozrejme tak nie je počas celého filmu a v ostatných scénach predvádza výborný výkon. U iných hercov som s tým problém nemal a teda neviem či ide o nevyrovnané výkony tejto hviezdy z Game of Thrones, alebo to je vedľajší efekt scenára, ktorý je navyše v niektorých pasážach trošku zjednodušený. Aj tam ale na pár drobností ide o veľmi kvalitnú prácu. Hudba je skvelá a každú scénu v ktorej zaznie, dokáže obohatiť. Celkovo na snímku, až na pár hereckých nedostatkov a scenáristických skratiek, nie je čo kritizovať. Ide o silné dielo o láske, ktorá je vo filme nesmierne uveriteľná a o tom, do akých ťažkých situácii sa človek môže dostať. Film silno odporúčam aj pre tých, ktorým romantické filmy nie sú úplne pochuti a verím, že si z toho odnesiete ten správny emocionálny zážitok.
  • Hudba
  • Silný emocionálny príbeh
  • Spracovanie viacerých ťažkých tém
  • Humor
  • Zvláštne herecké výkyvy Emilie Clark
  • Scenáristické skratky