Švýcarák

67%
Švýcarák

„Rozhodli jsme se složit film výhradně z motivů, které nenávidíme,“ říkají Daniels, renomovaní tvůrci videoklipů, o svém celovečerním debutu a nejkontroverznějším filmu letošního Sundance. Paul Dano a Daniel Radcliffe velmi originálním způsobem dokazují, že životní radosti a strasti se mají sdílet s kamarádem, i za cenu toho, že jeho tělo nejeví známky života. Téměř. (MFF Karlovy Vary)




Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7
Radcliffe jakoby už nevěděl jak se vymanit ze stínu toho malého čaroděje,tak si vybírá všemožné šílené a originální role. Vždyť v poslední době ztvárnil například skina,nebo chlápka s rohama. V tomto snímku,ale zašel ještě o kus dál a hraje zde prdící mrtvolu. Samotný námět filmu je neuvěřitelně šílený,ale pokud pohlédnete více do hloubky tohoto filmu,tak zjistíte,že toho v sobě skrývá mnohem více než se může na první pohled zdát. Je to silný a dojemný příběh o přátelství,který nabízí spoustu originálních a šílených scén.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Jak se blíží konec roku, člověk častěji proklikává profily filmů končící sezóny. Vidím, že u Švýcaráka jsem ani nenapsal komentář, což je vlastně výmluvné. Ten film mě tak málo zajímal, tak málo emocí a účasti ve mně vzbudil a bylo to tím otravnější, čím očividněji se snažil. Působí na mě jako objednávkové festivalové WTF pro lidi, kteří potřebují něčím machrovat na facebookovém profilu, tak si plakát nastaví jako timeline fotku.
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
6
Krásně podaná podivnost.

Dodatečné informace

Původní název:
Swiss Army Man (více)
  • USA Švýcarák
  • USA Swiss Army Man
Země původu:
USA
Rozpočet:
3 mil. USD
Tržby:
4,9 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné