Daniel Scheinert

?

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Pro výpočet kariérního skóre nebyly splněny podmínky.

Daniel Scheinert
Tvůrce Daniel Scheinert se narodil 7. června 1987 v Alabamě. Společně s Danem Kwanem tvoří jeden z mála režijních tandemů s označením "Daniels". Studoval na Oak Mountain Elementary and Middle School a posléze program pro vynikající studenty Jefferson County International Baccalaureate School. Na Emmerson College v Bostonu vystudoval film, kde se potkal s Danem Kwanem. Společně se uplatnili jako režiséři videoklipů, které většinou také stříhali a spolupracovali na vizuální efektech. Z této tvorby můžeme zmínit klip k skladbě Houdini skupiny Foster the People, ve kterém po smrti vyobrazené kapely filmaři vymýšlejí, jak natočit klip s jejich bezvládnými těly. Dále nostalgickou píseň Simple Song, kde využívají estetiky videokamer kloubených s melancholicky snímanými zpomalenými záběry, a virální skladbu DJ Snakea a Lil Jona Turn Down for What, kterou na YouTube zhlédlo více než miliarda lidí. Samotný klip se pak nese v absurdním konceptu zběsilého tance, skrze který se účastníci propadávají panelovým domem. Za jeho režii získali ocenění MTV. Fikční narativní tvorbu si vyzkoušeli v krátkometrážních Interesting Ball (2014), kde skrze surreálný příběh červeného míče nahlížejí do životních epizod postav trpících existenciální krizí, a Pound Hole (2015), ve kterém sledují osudy DJ Douggpounda, jemuž se vymstí smskování za mixážním pultem. Roku 2014 představili interaktivní experiment Possibilia, kde může divák volit z řady možných perspektiv a možností děje. Celovečerní debut Švýcarák (2016) představili na festivalu v Sundance, odkud si rovnou odnesli cenu pro nejlepší režii. Absurdní komedii o přátelství mezi na ostrov vysazeným mužem a mluvící mrtvolou sbírala úspěchy i nadále, odnesla si několik ocenění a otevřela jim cestu na poli nezávislého filmu. Jejich následující multižánrovou hra s časem a vícedimenzionálním vesmírem Všechno, všude, najednou (2022) si vzala pod hlavičku věhlasná společnost A24. Snímek uhranul celosvětové publikum, objel několik festivalu a posbíral 7 Oscarů, včetně nejlepšího filmu a režie. Do budoucna podepsali kontrakt s A24 a Universal Pictures a časopis Time je zařadil do prestižního žebříčku 100 nejvlivnějších lidí budoucnosti. Samostatně Scheinert natočil černou krimikomedii Smrt Dicka Longa (2019) a epizodu seriálu Jak se stát bohem na Floridě (2019).


Daniel Scheinert: Nejlepší filmy a seriály


Daniel Scheinert: Filmy a pořady 21



    Dodatečné informace

    Narození:
    7. 6. 1987
    Birmingham, Alabama, USA

    Další články

    1. Aktuality a recenze z Karlových Varů: Podezřelá je korejskou odpovědí na Základní instinkt
      10. 7. 2022
      Aktuality a recenze z Karlových Varů: Podezřelá je korejskou odpovědí na Základní instinkt

      Padesátý šestý ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary je tady. Po roce zase lázeňský ráj ve znamení kolonád pulzuje mezinárodním ruchem a fanoušci i fanynky kinematografie se srocují v očekávání výjimečných filmových zážitků. V následujících řádcích se s vámi budeme dělit o dojmy z jednotlivých projekcí či doprovodných událostí, které vám mohou pomoci vybrat si ten správný film či investovat svůj čas do toho nejvhodnějšího festivalového termínu.

    2. Výroby nových orgánů a cestování dimenzemi díky análnímu kolíku. Ve Varech letos můžete zajít na tyto půlnoční podivnosti
      28. 6. 2022
      Výroby nových orgánů a cestování dimenzemi díky análnímu kolíku. Ve Varech letos můžete zajít na tyto půlnoční podivnosti
    3. Nejlépe hodnocený film dekády vyvolává nadšení, jakému se vyrovná jen hrstka nejslavnějších děl
      2. 5. 2022
      Nejlépe hodnocený film dekády vyvolává nadšení, jakému se vyrovná jen hrstka nejslavnějších děl
    4. OBRAZEM: Krásné ženy, zaplněné sály a noha v sádře. 51. karlovarský filmový festival na fotografiích
      11. 7. 2016
      OBRAZEM: Krásné ženy, zaplněné sály a noha v sádře. 51. karlovarský filmový festival na fotografiích