Neon Demon

59%
Neon Demon

Fashion horor z opojného prostředí luxusních klubů, ateliérů a vil Los Angeles od jednoho z největších filmových vizionářů současnosti.

Jesse je mladá, krásná a má onu tajemnou esenci, která ji vyčleňuje ze zástupu dokonalých krásek ucházejících se o svých pár let slávy na módních molech v Los Angeles. „Kdo by chtěl zkyslý mlíko, když může mít čerstvý maso“, utrousí na její adresu jedna ze závistivých kolegyň. Neonový puls fashion světa pohlcuje Jesse natolik, že přehlíží varovné signály. Za marnivými kulisami kultu krásy totiž dříme dávné zlo, které se živí nevinností. (Film Europe)




Recenze: Neon Demon

Kinobox.cz
40%

Pokud vám připadá, že od Bronsona jsou Refnovy filmy čím dál méně zajímavé a čím dál nudnější, pak Neon Demon bohužel v tomto trendu pokračuje. A pokud vám to připadá naopak, tak naopak...


martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 449 bodů
10
Výrazné audiovizuální dílo ve své podstatě, skromnosti, extravagantního umění, ctižádosti a kultivovanosti krásy. Každý obraz mající barvy v určité fázi, který je v souladu s doprovodnou elektronickou až psychotropní hudbou, navozuje určitou plachost, nevinnost a hlavně efektivnost. Vášeň a emoce tu hrají hlavní role a byť se to zdá podivné, jedná se o jedinečnost ve své fantasii. Vizuální vyprávění má stále příběh, ale co si budeme nalhávat, tohle není nic pro obyčejné diváky. Film je pro tzv. ´náročné´ diváky, kteří dokáží ocenit vizuální stránku, soundtrack a herecké výkony, což v tomto případě vypadá skutečně velice impozantně. Tohle není nic pro diváky hledající pouze filmovou zábavu a už vůbec ne pro ty, co mají výhrady vůči extravagantnímu umění. Tohle je po filmové stránce úplně jiná liga. Tohle je skutečné filmové umění.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 289 bodů
8
No je to pitomost, celkem banální černá historka ze světa modelingu založená na snad všech klišé, které se s tím prostředím spojují. I když místy rozhodně působivá a hezká na koukání. 3 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Připadá mi, že se Refn po Drive zahleděl do toho svého adorovaného režisérského stylu a už mu nezáleží na tom, co říká, ale jak to říká. Tohle vypadá zase luxusně. Skoro každá scéna by se dala rámovat, ale ten podivný příběh šel docela mimo mě.


Dodatečné informace

Původní název:
The Neon Demon (více)
  • Francie Neon Demon
  • Francie The Neon Demon
Premiéra v ČR:
22. 9. 2016
Distributor:
Film Europe
Země původu:
Francie, USA, Dánsko
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
7 mil. USD
Tržby:
3,38 mil. USD (celosvětově)