Robin Hood

51%

Komentáře a recenze 25

Dle počtu bodů
kknk2
kknk2
3 023 bodů
7.5
Příjemně mě tento film překvapil. Byla jsem připravena na katastrofu, myslela jsem, že to rychle přeskáču a omrknu jen ty věhlasné „legolasovské“ dovednosti Tarona Egertona. Už jsem jednou vztahovala ruku na klávesnici, to byl opravdu nezáživný a hodně plochý prolog, nakonec jsem to však přetrpěla a pak už nebylo potřeba. Dále mi zpočátku vadily kostýmy, ale na ně se dalo zvyknou stejně tak i na historické nesmysly. Děj byl zajímavý, pěkná grafika a vydařené akční záběry (na kterých stál vlastně celý film), občas vázl scénář. Kdyby to nebyl Robin Hood, tak bych si myslela, že to je podle videohry.
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
1.5
Velmi nepovedený drahý žert. Nejprve jsem doufal v odlehčení ve stylu vydařeného Příběhu rytíře (2001), ale hodně brzy příběh i výprava sklouzly do bezduchých a nepovedených hollywoodských béček. Pro mě velké překvapení, že po přečtení scénáře se v tomto filmu objevili Egerton a Foxx.
Blackhand47XD
Blackhand47XD
2 502 bodů
6
Nedivil bych se, kdyby si tvůrci při psaní scénáře řekli: "Co kdybychom zasadili Robina do 21. století, ale přesto by se příběh jakoby odehrával ve středověku?" Protože takhle to opravdu vypadá. Máme mu vojáky v arabských zemích, kteří fungují jako nějaké americké komando, stráže v Nottinghamu se oblékají skoro jako zásahové jednotky policistů, máme tu moderní kasíno a mohl bych pokračovat. Film jako takový má docela dobré tempo a v mnoha částech i povedenou akci. Co jej ale táhne dolů je scénář, který je chvílemi opravdu debilní, zahlcený klišé a hlavně v druhé polovině filmu je už i ta akce naprosto nesmyslná, především pak dlouhá akční scéna v dolech. Rozhodně to dopadlo lépe než Král Artuš, který se pokoušel jít podobnou cestou, ale pořád se to dalo zpracovat mnohem lépe. 60%
Edward
Edward
2 487 bodů
5
5/10
Yancl
Yancl
1 020 bodů
6
Pro oko koukatelné, jako celek neobstojné. Robin Hood je jakýsi zvláštní moderní mix plný akce, šípů a nesmyslů v historickém kabátku. Za mě to zas tak zlé nebylo, svižné to je, choreografie slušná a že ta pohádka okolo je opravdu mišmaš nepříliš povedeného, to už je věc druhá. Jako blockbuster určitě ne, jako akční béčko bez hlubšího námětu ano.
sugi
752 bodů
3
… tak tohle není Robin Hood dle Alexandra Dumase staršího … ale nějaký odkaz by se v něm našel ...
Lady Di
Lady Di
369 bodů
9.5
Navzdory tomu, co tu lidé píší, mě Robin Hood bavil. Je pravda, že to nebylo úplně ,,WOW, odteď je to můj nejoblíbenější film!'' ale i tak se podle mě povedl. Čekala jsem o trochu méně akce, ale byla jsem velmi ráda, že jsem se pletla. Třebas jsou ty bojové scény hlavním tahákem filmu, ale jsou skvělé.
Stanulda007
Stanulda007
244 bodů
5
Řekněme že tento film je omyl. A existují mnohem lepší adaptace Robina Hooda a pokuď toto čtete a uvažujete nad tím že shlédnete tento film koukněte radši na jiný. Já si jdu taky raději zlepšit náladu starší verzí Robina Hooda.
sarousek
49 bodů
5
Jak jsem se těšila, tak jsem zažila velké zklamání. Zbytečně zdlouhavé a příběh úplně jiný než jak ho známe. Navíc Představitelka Mariany mi nebyla sympatická. Škoda, škoda.