Pasažéři

77%

Komentáře a recenze 73

Dle počtu bodů
Edward
Edward
2 487 bodů
6
6/10
Kuca25
2 132 bodů
8
Kvalitní sci-fi snímek se zajímavým námětem. Film je opravdu kvalitně natočený, po technické stránce perfektní, ale ani to nemůžeš zakrýt fakt že se v podstatě nic moc ve filmu neděje. Duo Pratt Lawrence funguje skvěle. Chemie mezi nimi je výborná. Oba dva herci patří k mým oblíbenějším proto se mi na film také lépe koukalo. Hlavní důvod proč jsem dal filmu 4 hvězdičky a né o jednu méně je ta myšlenka. Když u filmu můžete uvažovat co by jste v danou chvíli udělaly vy je skvělý.
Larrysbride
Larrysbride
2 072 bodů
5.5
Těžko hodnotit film s potenciálem sci-fi Áčka, který se však ztratí někde v polovině filmu. Vždyť i v jednom z trailerů Jim (Chris Pratt) prohlásí, že si nemyslí, že jejich probuzení byla náhoda, avšak tato zápletka není v samotném filmu ani zmíněna. Místo toho dostaneme tu nejjednoduší komplikaci a pomalu ještě jednodušší řešení...Sci-fi s potenciálem Total Recall se tak stane pouhou povídkou o tom "Jak Harry potkal Sally aneb Žili šťastně dokud neumřeli"... 69%
Vurhor
Vurhor
2 021 bodů
7.5
Pěkná sci-fina, která sice trošičku neví, co teda jako má být, jestli tedy dramatem o samotě, romantikou či napínavou akcí, ale vesměs si jí člověk užije. Navíc jak Chris Pratt, tak i J. Lawrence jsou oba nesmírně sympatický herci, tudíž jejich charisma rozhodně přispívá na celkové líbivosti. Tak nějak se ale nemůžu zbavit pocitu, že kdyby Lawrencovou, byť je to šikovná fešanda, z filmu zcela škrtli a nechali příběh pouze na Prattovo charakteru, film by možná byl mnohem zajímavější, ale to by se to pak možná až příliš podobalo snímku "Moon" nebo Scottovo "Marťanovi". I tak se ale jedná o slušnou podívanou, která sice ničím nepřekvapí, ale strašně hezky se na to kouká.
zozemir
1 805 bodů
6
Až na pár momentů je to vcelku jedna velká, nudná a totálně předvídatelná podívaná s vypiplaným vzhledem a vypiplanou dvojicí herců. Potenciál je nevyužitý a postava Fishburna příběh totálně zazdila do končin béčkových akčňáků. No, alespoň mám radost z ušetřených sto šedesáti korun.
Arnarmo
Arnarmo
1 720 bodů
6.5
Vizuální stránka je naprosto úchvatná. Loď a její vybavení je pastva pro oči. Tím to ale asi hasne, jinak se jedná o zklamání. První polovina, kdy poznáváme vymoženosti lodi a probíhá romantické vrkání mezi ústřední dvojicí, byla pro mě zajímavější, než další americké "úsměvné" finále, které se dalo čekat. Prostě další klasika - máme problém - vše vypadá lépe, něco se posmolí - a nakonec vše dopadne skvěle. Spousty nevysvětlených otázek (proč tam leštil sklenice robot, když měli správně ještě 90 let spát?)
fido68
fido68
1 453 bodů
9.5
Skvělý film.Pěkně zpracovaný.Samozřejmě jako všude jinde se nesmí brát vše zcela vážně.Příběh dobrý a trošku víc bych se věnoval pozdější době strávené na lodi..:-) a i případném konci obou zúčastněných.
jvempire
jvempire
1 208 bodů
8
Moc jsem od filmu nečekal, ale byl jsem velice mile překvapen. Příběh sice není originální, ale je kvalitně zpracován. Herecké výkony jsou kvalitní, což je pro film s málo herci klíčové. Efekty a především loď jsou opravdu super. Především jedna scéna mě fakt dostala.
salisbury
salisbury
1 101 bodů
8
Star-Lord a Mystique vyrazili jako hibernující Pasažéři ve vesmírném korábu vstříc mimozemskou osidlující civilizační explozi. Ač se ve filmu neobjevuje mnoho postav, přesto nás film nenutí si rukou zakrývat zívající ústa a jsme udržováni příběhem mimo hyperspánek. Andy Garcia dostal v tomto filmu rychloštěk, který mi rozhodil časoprostor na vteřiny. Norský režisér Morten Tyldum se umí trefit do mé notové osnovy, což již dokázal filmem Lovci hlav či Kódem Enigma. Jeho Pasažéři mě bavili, krom příjemného vizuálu tu najdeme vtip, napětí a nějakou tu romantiku, která je nasládlá akurátně a film jsem zhltnul s něžně přimhouřeným okem jako jednohubku na mezigalaktické astroparty.
Enon
Enon
1 096 bodů
10
Vesmírné sci-fi a drama, které patří k mým nejoblíbenějším v žánru sci-fi.