Noční zvířata

75%

Komentáře a recenze 37

Dle počtu bodů
marie-kolarova
marie-kolarova
2 835 bodů
8.5
Perfektně zvládnutá psychologická stránka s vynikajícími výkony Amy Adams a Jake Gyllenhaala. I když se děj odehrává v několika časových rovinách a proplétá se reálný osud s knižním příběhem, všechno perfektně sedí a divák se v jednotlivých dějových liniích neztrácí. Skvěle sedí vztah matka a dcera, ambice a zranitelnost, strach z tvorby, pokušení cynismus, touhy po luxusním životě a pocit marnosti z naleštěného života, který uvnitř vztahy ničí. Všechno zlé, co Susan provedla, se jí v jiné formě vrací. Tohle není snobárna, jen nesmíte mít představu, že jdete na akčňák, i když ani o thrillerovou stránku nebudete ochuzeni. Ale nehraje hlavní roli
Vurhor
Vurhor
2 021 bodů
9
Vynikající. Hned první záběr vám dá jasně najevo, že vás čeká něco bizarního. Buď k lepšímu, nebo k horšímu. V případě snímku Nocturnal Animals je to to první. Naprosto úchvatná režie, doplněná skvělými výkony sympaťáků Adamsové a slaďouše Gyllenhalla, dělá z tohoto filmu fakt parádní podívanou. Je to ve své podstatě love story pod působivou maskou thrilleru a dramatu. Ale nějakou "Lásku nebeskou" ať tu člověk raději nečeká. Temnou atmošku navíc doplňoval naprosto parádní soundtrack, který sice asi nepoputuje do mé em pé trojky, ale ocenit ho musím stoprocentně. Vadou na kráse může být chvilková utahanost, ale to je v poho. Za mě druhý nejlepší film roku 2016, hned po Manchester by the Sea.
zozemir
1 805 bodů
10
Noční zvířata balancují na hraně mezi přeumělkovaným nudným dramatem a mezi geniálním filmem. Naštěstí pod taktovkou Toma Forda se ze zvířat vyklubal opravdu geniální film, který vás nenechá spát. Netřeba vyzdvihovat herecké výkony, jejichž brilantnost není žádným překvapením.
salisbury
salisbury
1 101 bodů
10
Tom Ford rozeťal mozek vedví a jeho Noční zvířata se ze všech sil do mé elektrizující hmoty zakousla i genialita díla začala proudit v mých žilách vstřebávaje tento emotivně silný zážitek. Film jenž nutí přemýšlet nad svou vícevrstvou linkou mě nenechal na pochybách, že tady se rodí úctyhodné filmové drama potřísněné stylizačním artem. Jake Gyllenhaal opět nezklamal a jsem rád, že je stále sázkou na kvalitativní jistotu, která v tomto případě naráží laťkou v strop filmových majstrštyků. Velmi rád ze zvědavosti sáhnu po předlohové knize Austina Wrighta, která mě čtivostí vrátí zpět do filmových kulis a já si to literárně prožiji bez biografických okének ještě jednou.
Sheemas
Sheemas
737 bodů
7.5
Velmi silný film složený ze dvou příběhů, které se vzájemně prolínají a ovlivňují. Vynikající Jake Gyllenhaal je v tomto příběhu tím slabším jedincem, který v obou případech ztratí své blízké, proti němu pak stojí šílený Aaron Taylor-Johnson, který mě osobně velmi překvapil podáním své postavy. Celkově je film velmi emotivní, smutný a temný. Úvodní titulky mě zarazily a opravdu jsem netušila co znamenají, nebo jaký budou mít další vliv na příběh.
polopaticky
361 bodů
9.5
Nejvelkolepšjší zážitek roku 2016. Při lednových oscarových oceněních budu držet snímku Toma Forda pěsti, aby si nějakého toho plešouna ať už za samotný film či výkony hlavních protagonistů odnesl. Rozpad manželství jako "snová" paralela detektivního pátrání po "rodině" eskaluje finální scénou, která nabízí možnost si film v konečném důsledku vyložit po svém. Fantastická a promyšlená práce Toma Forda. 95 %!
Terabithian
297 bodů
6.5
Noční zvířata se vyznačují podobnou povrchností jako životy Susan a jejích přátel, vůči nimž se režisér naoko vymezuje, ale s nimiž zároveň sdílí přesvědčení, že umění musí především vzbuzovat silné emoce, ne něco vyjadřovat. Film pohybující se na pomezí záměrného a nezáměrného braku.
Fin_429
251 bodů
10
napoprvé vidíte malé nedostatky. napodruhé to jen feelujete a snažíte se to cítit.