Mallory

72%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
30 291 bodů
7
Klasický časosběrný dokument z rukou Heleny Třeštíková, mám její tvorbu rád. Mallory není tak drsná záležitost, jako třeba legendární Katka a je to taková softovější záležitost. Bývalá narkomanka, která se snaží napravit svůj život více, než Katka každopádně si za svojí situací může sama a lítost se u mě nedostavila. Zpracování pěkné.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 311 bodů
6
Vážně nevím. Jako film by to asi bylo lepší než dokument, některé scény smrděly nahraností a práce s emocemi je daleko za hranou dokumentaristiky. To samozřejmě není nutně špatně, takže nakonec největší problém je, že už Třeštíková jede poněkud na autopilota.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Časosběrný dokument Heleny Třeštíkové, který není z řady Manželských etud. Helena Třeštíková začala v roce 2002 sledovat dívku Mallory, která se rozhodla zbavit drogové závislosti a točila jí s přestávkami až do ledna 2015. A to se děly věci, jak uvidíte. I expremiérovi Sobotkovi se z toho orosila pleška. Film, který píše život sám.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 841 bodů
8
Velmi solidní vhled do života ženy, která se nevzdala a věřila, že jednou otočí svůj příběh směrem nahoru. Mallory si nedělá iluze, a ví, že bývalé feťačce s kriminální minulostí nebude svět ležet u nohou. Její představy o štěstí jsou přiměřené její situaci. Nezávidí těm, kdo spokojeně vedle za plotem hrají tenis a nemusí řešit základní existenční otázky. Hledá práci a i při bydlení v autě není na jejím vzhledu a oblečení patrné, že spadá do kategorie občanů bez stálé adresy. Její víra, že bude líp je sympaticky neotřesitelná. Třeštíková si zachovala sympatický osud, Mallory nijak nelichotí. Jen kritika úředníků je lehce prvoplánová.
Sarpele
Sarpele
2 434 bodů
8
Nechápu, jak v tom někdo může vidět film o naději. Já viděla film o ženě, která jakmile se v okolí objeví chlap a začne ji balit, přestává uvažovat racionálně. V té chvíli jde stranou nejen ohled na sebe samotnou, ale i ohled na jejího syna, kterého jinak strašně míluje. Pořád dokola: "když on je takovej hodnej/úžasnej/citlivej" - "je to hajzl, co mě jenom využíval". Ale i když je mi Mallory dost nesympatická, Třeštíková svoje řemeslo umí skvěle a v časosběrných portrétech "obyčejných" lidí patří ke špičce.
Veronika Rada
Veronika Rada
939 bodů
9
velmi silná výpověď o silné ženě která žije neobyčejně tvrdý život
Lukreczia
Lukreczia
784 bodů
9.5
Pravdivé, upřímné, strhující, drsné ale především lidské....