Instalatér z Tuchlovic

55%
Instalatér z Tuchlovic
Smutná komedie vyprávějící příběh Luboše Cafourka, svérázného čtyřicetiletého instalatéra a starého mládence z Tuchlovic u Kladna. Luboš spraví prakticky cokoliv a navíc to dělá skoro zadarmo. Když už si však něco vydělá, utratí to za jídlo pro toulavé kočky nebo prosází.  Bydlí s matkou, která mu zařizuje veškeré praktické věci - od vyřizování telefonátů, praní prádla, až po účetnictví, a zdá se, že Luboš od života ani víc nechce. Jediné, co dobráckému instalatérovi se smyslem pro humor v životě chybí, je žena, a tak se mu nějakou matka snaží dohodit. Avšak všechny jeho dosavadní pokusy navázat vztah zatím nedopadly dobře…



Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
4
Instalatér z Tuchlovic je taková horší variace na film Václav. Jenže zatím co druhý jmenovaný měl v hlavní roli skvělého herce (Ivan Trojan),tak zde se hlavní úlohy chopil zjev české filmografie Jakub Kohák. Filmy Tomáše Vorla nemám moc rád a tento snímek není vyjímkou. Nechápu jeho smysl pro humor a i proto jsem se snad dostatečně nebavil. Navíc Kohák není žádný velký herec a v roli vesnického prosťáčka mne nepřesvědčil.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
6
"Lubošku, ty jsi šikovnej po tatínkovi ..." "Brzo umřel ...!" "To ti doktoři ho umordovali!" Chvílemi smrtící dialogy, slovní šermovačka mezi mámou Evou Holubovou a Jakubem Kohákem v titulní roli Luboše je přesvědčivá - "Máma. Sekýruje." (to Čtvrtníček s Budařem jako Pepa a Radek jsou permanentně v křeči). Jen netuším, na čem zakládá pan režisér svou ústřední ideu, že příšerně oblečený, pivem smrdící zarostlý ohřívač kočičích konzerv a gambler Luboš Cafourek se slovníkem v holých větách by měl být jakkoliv přitažlivý pro opačné pohlaví ... Takový Bohdan Sláma pro chudé.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Vlastně by mi možná jenom stačilo, kdyby Vorel nechal Koháka, Budaře a Čtvrtníčka celou dobu sedět u piva a házet hlášky u fotbalu...ale tohle taky nebylo špatné. Sice moc nevím, čím se tohle liší od tuny tv filmů, které proplouvají čétéčkem, ale ten výsledný Instalatérův dojem je u mě dost pozitivní.


Dodatečné informace

Původní název:
Instalatér z Tuchlovic (více)
  • Česká republika Instalatér z Tuchlovic
Premiéra v ČR:
16. 3. 2024
Distributor:
Falcon
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
12+
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch