Mamon

69%
Mamon
Plakát traileru

Mamon je  adaptace vycházející ze stejnojmenné norské předlohy. Hlavním hrdinou příběhu je novinář, který se zabývá kauzou kolem významného státem řízeného podniku. Při zajišťování podkladů ke vznikající reportáži narazí novinář na kontroverzní informace týkající se jeho vlastního bratra, který je do skandálního případu osobně zapleten. (HBO Europe)





xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
8
Zřejmě tomu nebude tak, že v českých televizních podmínkách nemůže vzniknout kvalitní dílo, které kdyby nepromlouvalo naším jazykem, mohlo by být klidně zaměněno za nějakou zahraniční produkci, jak se naši tvůrci často zaklínají. Musí nám to však opět dokázat importovaná kabelovka HBO, jejíž Mamon vypadá na první pohled jako něco z jiného filmového světa. Nejde o přehánění, zcela jiná úroveň kvality nad ryze tuzemskou produkcí je nepopiratelná po pár záběrech, kdy obraz vypadá filmověji než u většiny filmů, zvuk postrádá pachuť studiových postsynchronů a generická dramatická hudba nedoplňuje 100 % stopáže i u těch nejnudnějších dialogů, aby vzniklo drama tam, kde prostě není. Mimo jiné proto, že tu nudné dialogy nejsou. Po dvou dílech.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Na tuzemské poměry hodně dobré, ikdyž pár nedostatků se samozřejmě najít dá. Čeští tvůrci asi obšlehli severský originál se vším všudy, i s tou designovou chladností a božskou mytologií ocejchovaný pakt. Který ale v zemi, kde se penízky fasují v krabici od bot, působí fakt trochu mimo. Tři hvězdy by se mi ale zdály málo. S01-4/5
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Přestože je Mamon Český seriál, dá se na něho koukat. Herci něco hrají. Příběh celkem zajímavý. Ps: Norskou verzi jsem neviděl. Je vidět, že do projektu byli vloženy peníze i úsilí a navíc má seriál začátek a konec, tudíž těch 8 epizod zvládne každý do týdne bohatě zhlédnout. (Já to zvládl za dva dny)

Dodatečné informace

Původní název:
Mamon (více)
  • Česká republika Mamon
Země původu:
Česká republika

Podobné