Logan: Wolverine

86%

Komentáře a recenze 107

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
9.5
Důstojné rozloučení s mým nejoblíbenějším komiksákem. Jsem rád,že zvolili opačnou cestu a film pojali jako road movie se špetkou westernu. Celou dobu se to zaměřuje na charaktery a psychologii postav a až na vedlejší koleji je akce,která je mimochodem skvělá. Choreografie soubojů je na vysoké úrovni a konečně jsme se dočkali i té brutality v podobě sekaní končetin a propichovaní lebek. Co se týče herců,tak ústřední trio Jackman,Stewart a Keen to zvládli na podtrženou jedničku. Hlavně poslední jmenovaná na mne udělala velkej dojem a nebránil bych se i samotnému filmu zaměřeným na X-23. Jackman podal podle mne jeden z nejlepších výkonů svého života podpořený skvělým namaskováním. Ty oči podlité krví jakoby v sobě skrývaly veškerou bolest světa a tělo zjizvené minulostí. Pro Stewarta bych jen těžko hledal slov,protože jeho výkon byl jako ve většině případů skvělý a jen těžko se s ním a Loganem budu loučit. Na závěr snad jen Děkuji Wolverine za krásných 17let co jsme spolu strávili.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
6
Pro mě nejhorší Wolverine. Pokud se dočkáme dalšího filmu, kde bude mít Lara hlavní roli a bude to příběh o ní, tak je to další důkaz toho, že Hollywood už občas neví kudy kam... Do filmu je nacpáno snad všechno, ale ve výsledku je to maximálně nadprůměrná záležitost.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 266 bodů
8
Můžu napsat něco podobného jako u La La Landu: Ten film je tak dobrý jako jeho záměr, ale ani o kus víc. Tady mi ten záměr víc sedne, proto je hodnocení vyšší, ale rozhodně to nevnímám jako úžasně natočený game-changer, spíš hezké gesto. 70 %
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Pár odřezaných hlav "erko" nedělá. Strašně moc bych chtěl aby se mi tohle Jackmanovo loučení s Wolviem líbilo víc, ale tenhle polorodinný road trip bez emocí mě docela minul. Právě v těch vypjatých scénách Mangold dost zklamal, o to víc se divím, že tohle nikdo nechce vidět a každému ke štěstí stačí fakt, že se tady herecky loučí Rosomák a Xavier.. (čtyři dny jsem si nechával hodnocení rozležet a i díky tomu, že to není klasický digibordel, tak přihazuju hvězdu).
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Logan Wolverine je pro mě neuchopitelný film. Naprosto se liší od ostatních filmů ze série, kterou mám rád a na kterou chodím do kina už 17 let, na druhou stranu nemusím sem psát, že je to pořád to samé jako kolovrátek, protože prostě není. Z pozice fanouška série jsem rád, že jsem to viděl, ale na druhou stranu si nedovedu představit, že by to mělo být třeba moje první setkání s touto sérií. Bohužel musím distributorovi vytknout nízkou kvalitu českých titulků, zejména pak naprosto neadekvátní překlady vět s důrazem na vulgarismy, které v originále rozhodně nejsou. Snaha vyrovat se s Deadpoolem?
lamps
lamps
15 150 bodů
9
Dech beroucí umělecké dílo, které prostě musíte milovat. V depresivních kulisách prosluněného zapadákova, za zvuků dotikávajících hodin bolesti, utrpení a nalezené pokory dvou nejikoničtějších postav celého marvelovského univerza - autentičtější, bolestivější a emocionálnější než cokoli, co kdy vzniklo a vznikne jako rozpohybování původní komiksové předlohy. Chvílemi se může zdát, že sledujeme pouze nově pojatou story o životem zhrzených na posledním osudovém tripu, ale vše, co se stane od návštěvy srdečné černošské rodinky, jedné z nejkrásnějších hodnotových sekvencí v historii filmu, nás úplně rozseká a přesvědčí, že tohle je ten snímek - snímek pro Jackmana, který se loučí s kouskem svého já, snímek pro Mangolda, který točí jako otec poslední krůčky svého nešťastného dítěte, a snímek pro diváky, kteří už skoro zapomněli, jak syrově a opravdově mohou velké blockbustery vypadat. Dejte Jackmanovi Oscara, všechny ty hnusně patolízalské hvězdy hrající asociální roztřesené intelektuály nebo vysmažené buzíky ať jdou do prdele, tohle je herectví, pro které dotyčný dýchá, a postava, kvůli níž publikum pláče a chodí do kina.... Ten erkový nádech je přímo famózní, záporáci povedení a konkrétně potěší vidět Richarda E. Granta konečně v pořádném velkofilmu, ten chlapík už měl dávno na víc.
bayern
13 716 bodů
9
Fanoušci Wolverina rozhodně zaplesají na tímto povedeným dílkem,kde totální akce frčí od začátku do konce.Výborní herci a spanilá jízda hlavního hrdiny dělá z této fantasy série možná nejlepší podívanou.Místy je to až trochu moc přehnané,ale u takovýchto filmů to není na škodu.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Hugh Jackman po 17 letech končí s rolí která z něj udělala nejslavnějšího australského herce. A snažil se natočit závěr Wolverinovy kroniky úplně jinak. Zašlo to až tak daleko,že se dobrovolně vzdal části své výplaty, aby mohli snímek natočit jako mládeži nepřístupný, A rozhodně se rozloučil jak nejlépe to šlo. Tak především: 1) Logan je suverénně nejlepší Wolverine film 2) Logan je 2. nejlepší X-Men film. (Dobře třetí když počítáme Deadpoola, Budoucí Minulost je na 2. místě) 3) Logan je pravděpodobně nejlepší komorní drama za poslední dobu 4) Strká do kapsy Gran Torino a Šíleného Maxe 5) Geniálně dává čest Westernové atmosféře Logan především není pravý komiksový film. Neničí se v něm mrakodrapy, nejsou tam digitální postavy a nejde o záchranu světa. Je to především opravdová komorní story, v jejímž středu jsou tři geniální hlavní postavy: Wolverine- Wolverine jak ho neznáte. Nyní již starý a unavený, uvažující o zabitím se atomovou kůlkou. Hugh Jackman v té roli neuvěřitelně září a to především v emočně vypjatých scénách. Profesor X- I na Profesora X je tu kladen jiný pohled. Už to není ten moudrý profesor. Nyní je to vráskami trošku už dementní stařec který fuckuje co to jde. I u něj je vývoj postavy neuvěřitelně vidět a i pro Patricka Stewarta jde o skvěle rozloučení s jeho rolí. Největší osoba filmu ale je: Laura- Dafne Keen v roli Laury je dětský objev který se klidně může rovnat Haley Joel Osmentovi z Šestého smyslu. Opravdu skvělý je její postupně budovaný vztah s Loganem. Film především nevyzradil mnoho. Především mnoho zvratů a jednu postavu, kterou byste opravdu nečekali. Logan je navíc o hodně lepší než loňské X-Men: Apocalypse. Především dává opravdový důraz na postavy čemuž hodně pomáhá komorní styl filmu. Pokud je něco opravdu slabší tak jsou to padouši. Donald Pierce Boyda Holdbrooka nepůsobí jako opravdová hrozba a Zander Rice Richarda Granta vyniká jenom slizkým britským hlasem. Jinak jde ale o neuvěřitelnou smutnou rozlučku s 17 let hraním Wolverina Hughem Jackmanem. Still better that Moonlight. A ta holčička je opravdu úžasná!
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
9
Důstojné zakončení jedné slavné éry. Tohle byl jedinečný a pravý Wolverin. Dokázal tvrdě bojovat i přes fyzickou únavu což bylo věrohodné. Příjemné překvapení s dostatkem akce, krvavé akce a svižným tempem. Takovéhle filmy by se měly dělat pouze s eRkovým ratingem. Dost to filmu prospělo. A zápletka je taky dobře propracovaná a budu se těšit na další pokračování Loganovy dcery.
  • Tempo
  • Akce
  • Surovost
hrumsrt
hrumsrt
9 133 bodů
10
Takhle "dospělý" film X-Meni ještě neměli! Je to tak depresivní, ale zároveň i tolik emotivní... Já věděl, že má Logan kouzlo na to utáhnout prakticky sám celý film. A tady to potvrdil. Skvělé obsazení ve všech ohledech. Krásně moderní (současná) vizáž v každé scéně. Logan (Hugh Jackman) se rozloučil opravdu ve velkém! A ten závěr? Za mě nejemotivnější scéna z celé několika dílné ságy. /viděno v kině/ 100%