Bláznivý příběh Robina Hooda

66%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6
Výborná parodie a pro mne osobně jeden z nejlepších režijních kousků od Mela Brookse. Během filmu nám nabídl obrovské množství zábavných scén z nichž jsou některé geniální,jiné trapné a nebo jen úsměvné. Absolutorium patří Cary Alwesovi jenž je v hlavní roli geniální.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 289 bodů
6
S Melem Brooksem člověk pochopí pojem "kulometný humor". Kadence je několik pokusů o vtip za minutu, cíl strefí malé procento, většinou se spíš cítíte trapně, ale když už se trefí, zanechá škodu. Málokdy to je skvělé, ale člověk se na to nedokáže zlobit a z každého filmu si dva/tři gagy vždy natrvalo zapamatuje.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6.5
Tenhle film jsem jako malý měl strašně rád a viděl jsem ho v kině. Je to tedy takové moje guilty pleasure, i když ten film přeci jen zestárl, a to nikoli úplně v pozitivní smyslu. Některé gagy tam ale nestárnou - malá gilotinka na obřízku, vypálení vesnice filmaři nebo playboy pro nevidomé.
JosefTomas
JosefTomas
9 035 bodů
7.5
Docela podařená parodie, u které záleží, jak moc máte Hooda nakoukaného, zda máte vytříbený smysl pro humor a hlavně, umíte-li obstojně anglicky, aby vám neunikli slovní hříčky, co si na vás Brooks přichystal. A podle těchto kritérií se člověk může rozhodnout, zda se do toho pustí, nebo ne. Já se pustil a nelituji.
squirrelpool
squirrelpool
7 017 bodů
10
Já se šíleně bavil. Mel Brooks je frajer. Sice to není tak dobré jako jeho starší kousky, ale pořád je to pecka. A bavil jsem se i přesto, že jsem viděl tak maximálně Kostnerova Hooda. On totiž Brooks paroduje spíš film s Errolem Flynem. Ten je v Americe zřejmě slavný, ale podle fotek co jsem viděl by mi museli zaplatit, abych se na to podíval. Zajímavé je, že jak v Kostnerově tak Brooksově filmu se mi nejvíc líbil šerif.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
5
Parodie Mela Brookse a docela dobrá.Líbí se mi zde filmové efekty.
Renfield
Renfield
2 641 bodů
5.5
Co se vtipů týče dosti nevyvážené, na jeden solidní několik průměrných i podprůměrných. Přitom nápad to rozhodně má, bez přílišného mučení se z Hooda určitě dalo dostat mnohem víc, vůbec když za ním stojí Mel Brooks. Alespoň vtipy které do doby Robina Hooda přináší řekněme modernu, jsou celkem solidní, i tady se dalo ještě přidat. To takové obsazení je vlastně velmi dnešní, ale do příběhu sedlo dokonale, stejně tak hudební intro a outro, nebo jak ono vystoupení nazvat. Hodně též zachraňuje Cary Elwes, jak také jinak, když je Robinem Hoodem.