Bláznivá komedie

64%
Bláznivá komedie
Bláznivá komedie
Řemeslo má zlaté dno. Ovšem jen v případě, že ho člověk umí. To se však o dvojici Paolo Villaggio a Renato Pozzeto rozhodně říct nedá. Vrhají se do práce s těmi nejlepšími úmysly, ale všude, kam vlezou, nadělají spoušť. Mají totiž obě ruce levé! Jako údržbáři v kostele moc úspěchu nemají. Jako automechanici na benzínové pumpě zničí několik aut a raději sami odcházejí. Zkoušejí také prodávat vysavače po domech. V jednom hotelu udělají takovou škodu, že tu musí rok pracovat zadarmo. Otevřou si dokonce pohřební ústav, ale po ztracení nebožtíka a zmlácení vdovy to vzdají. Nakonec dostanou nabídku pracovat jako dvojníci, netuší však, že jim jde o život. Jako vždy, když se člověk zaplete s mafií. Ještě, že jejich anděl strážný nad nimi bdí!



hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
V dětství jsem u tohohle často brečel smíchy a teď vlastně taky. Je trochu škoda, že film je jen sbírkou scének bez nějakého souvislého děje. Jinak u mě boduje hlavně ta první polovina (kostel, hotel, benzinka), v té druhé už to bylo mírně slabší (pohřebáci, pláž, mafiáni).
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
Ked pride na humor typu "dlhe ostre predmety zarazene do zadnice" tak duo villagio a pozzetto nema konkurenciu...
cerfik
cerfik
7 890 bodů
8
Zajímavé, že jsem tuhle dvojici do teď vůbec neznal, a co v tomto prvním dílu předvádí to je opravdu nářez a já se nasmál. Scéna s čističem a pěnou v alpském hotelu nemá chybu a svadba to je úplná bomba. Vřele doporučuju.

Dodatečné informace

Původní název:
Bláznivá komédia (více)
  • Itálie Bláznivá komedie
  • Itálie Bláznivá komédia
  • Itálie Comiche, Le
Premiéra v ČR:
12. 11. 1992
Země původu:
Itálie
Přístupnost:
12+
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Bláznivá komedie