Mlčení

70%

Komentáře a recenze 51

Dle počtu bodů
poolF
poolF
165 bodů
6
Chápu, že Scorsese chtěl tímto filmem něco (pro něj nejspíš velmi důležitého) říct a vlastně ani nemohu rozporovat, že v tom uspěl, jenže ne každé sdělení může uspět i jako filmové zpracování. Neřekl bych, že problémem je přímo stopáž, jde spíš o monotónnost, s kterou film neustále omílá ono utrpení křesťanů v Japonském 17. století. V historických filmech nemám, na rozdíl od těch současných, problém s náboženským rozměrem, ale tady mi přišlo, že Scorsese užil zbytečně mnoho slov k vyjádření prosté myšlenky - a to se přitom film jmenuje Mlčení,
Kajinkamajinka
151 bodů
5
Tento film je snad jen pro věřící. Nevadilo mi pomalejší tempo, film byl točen v hezkých lokacích, obsazení dobré, ale to modlení a modlení mě ubíjelo. Chápu, že to bylo o víře, ale čeho je moc, toho je příliš. V půlce filmu (tedy po hodině a půl) jsem odešla z kina.
konstantin
140 bodů
6
Tento film je tvrdým oříškem pro řadového diváka. Již samotný fakt, že je dlouhý skoro tři hodiny napovídá o tom, že bude o něco náročnější... Na prvné pohled vypadá celkem nadějně a akčně, ve sktečnosti se však jedná o zbytečně dlouhý historický film s příliš tučnou náboženskou tematikou
Sajrajt
119 bodů
6.5
Na můj vkus trochu chladné a neosobní ztvárnění dilemat víry a lidskosti, které se nezaryje pod kůži jako Kladivo na čarodějnice (které má navíc silnou hudební složku) nebo jako válečný Olmiho Torneranno i prati. Film samozřejmě nemusí být jen o křesťanství a náboženské víře, ale potenciál vícevrstevnatosti využit nebyl.
Mikeblackie
113 bodů
7.5
Není to film pro každého, ale když se člověk zaposlouchá do myšlenek a začne nad nimi přemýšlet, je z toho zajímavá kombinace. Pro někoho náročný film o myšlenkových pochodech o kterých si dneska moc nepřemýslí. Film je hodno zhlédnout, ale aby ho člověk zcela pochopil, je nutno ho vidět vícekrát.
angelikap
72 bodů
8
Film, ze kterého se neodchází v klidu. nejde určitě jen o přemýšlení o křesťanství, ale o to, jak se svým přesvědčením. film se trefuje do povýšenecké sebejistoty pokud mám dojem, že moje přesvědčení dává odpověď na všechny životní otázky. Dává také nahlédnout do světa východu, o kterém možná máme jen mlhavé představy.