Sajrajt

119

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Praha, Hlavní město Praha, Česká republika



    Mlčení
    Mlčení (2016)
    6.5
    Na můj vkus trochu chladné a neosobní ztvárnění dilemat víry a lidskosti, které se nezaryje pod kůži jako Kladivo na čarodějnice (které má navíc silnou hudební složku) nebo jako válečný Olmiho Torneranno i prati. Film samozřejmě nemusí být jen o křesťanství a náboženské víře, ale potenciál vícevrstevnatosti využit nebyl.
    Já, Claudius
    Já, Claudius (1976)
    9.5
    Minimálními prostředky oživený svět starého Říma s jeho úklady, touhami po moci ve střetu republikánské tradice a imperiální velikosti. Krásně inspirativní podnět ke zkoumání historie coby školy života, v němž vše kolotá a ve šroubovicích stoupá, klesá a zaniká
    La La Land
    La La Land (2016)
    7.5
    Kdo by čekal muzikál 21.století se snahou o nejsoučasnější umělecké vyjádření, ten se pěkně napálí. O muzikál po prvních náznacích dokonce ani nepůjde, i když si hrdinové svoje odtančí a pěvecká čísla nejsou v záři reflektorů žádnou ostudou, sdělení je ale hodně recyklované z již viděného (vztah k evropské tradici je znát a těší) a je škoda, že sám se film novou klasikou nestane a odkazy na jazz zbytečně mate neznalé. Co by ale za takovou kvalitu dal Renč.
    Nehoda
    Nehoda (1967)
    6
    Sympatické dobové hledání způsobu osobitého a niterného uměleckého vyjádření na téma životní změny, láska. Hezky typově zvolení herci, z nichž nejlepší byl Stanley Baker a Jacqueline všemu dodává nádech neuchopitelného, nepředvídatelného a osudového. Loseyho vždy stojí za to vidět.
    Pasažéři
    Pasažéři (2016)
    7.5
    Radost ze souhry herecké dvojice, která v současnosti patří k tomu nejlepšímu. Robinsonský příběh nabízí napětí i možnosti řešení a především prostor k uplatnění lidských schopností a vynalézavosti. Nic ale není bez morálních dilemat a zvolenou cestu možná ocení budoucí pokolení. Ale zcela bez záruky, což není zrovna sexy

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci