Signál

50%
Signál
Plakát traileru

Poklidnou idylu rázovité vesničky, která je tak trochu odříznutá od světa, nečekaně rozčeří sympatičtí mladíci Kája (Kryštof Hádek) a Filos (Vojta Dyk). Přijeli prý proto, aby vyhledali nejlepší místo pro instalaci nového mobilního vysílače. Vidina zisku vzbudí v místních pochopitelné očekávání, zvláště když se dozvědí o zajímavé finanční odměně pro majitele pozemku, na kterém bude vysílač stát. Vesnice se rychle stává bitevním polem a to s využitím všech povolených i nepovolených zbraní. Je ovšem otázkou, zda Filos s Kájou budou schopni naplnit očekávání, do nich vkládaná. Možná totiž nejsou tím, za co se vydávají…

Signál je komedie o malých českých podvodníčcích a jejich střetu se svéráznými vesničany. Jsou příběh i jednotlivé situace nebo postavy výhradně autorskou licencí nebo má tenhle “podraz po česku” inspiraci v nějakých skutečných událostech? „Podraz je náš, tedy český, ale výchozí situaci jsem si dovolil importovat ze svého pracovního pobytu v deltě Dunaje. Ve vesnici, kde jsme byli ubytováni, stála celá řada zchátralých domů a pak jeden luxusní, opravený a zářící. Nad ním se tyčila anténa známého francouzského operátora. Náš průvodce trochu obšírně naznačoval, že v domě bydlí starosta a že svého času přineslo rozhodování, na čí pozemek ji umístit, velkou roztržku. Napadlo mě, že podobný spor by mohl vzplanout klidně i u nás," říká o filmu scénárista Marek Epstein.

 




xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
4
Dva hajzlové jsou v českém filmu zase za největší drsňáky a Jiří Menzel postaví za necelých sto tisíc nukleární reaktor (a rozdává moudra o tom, že se nemáme pokoušet nic měnit). Dokonale zabité dvě hodiny. Nejde se na to vyloženě naštvat - na to je to moc prázdné a hloupé. Tenhle film je prostě produkt naší perverzně zvrácené kinematografie a jen "se to nepokouší měnit".
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Nejen díky Hádkovi to na mě působilo jako nepřiznaný prequel k Bobulím. 4/10
cerfik
cerfik
7 890 bodů
4
Co napsat k něčemu, co má tak výborné herecké obsazení a opravdu se to nepovedlo. Možná tak dobrá oddechovka, ale opravdu mě to zklamalo. Už vím čemu poláci říkají český film, z tohohle opravdu nikdo nebude moudrý, je to páté přes deváté a ten závěr ani nemluvit.

Dodatečné informace

Původní název:
Signál (více)
  • Česká republika Signál
Premiéra v ČR:
16. 2. 2012
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Česká republika, Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch