Román pro ženy

65%
Román pro ženy
Román pro ženy je česká romantická komedie inspirovaná stejnojmenným bestsellerem Michala Viewegha. Film vypráví příběh dvacetileté Laury (Zuzana Kanócz), která pracuje jako redaktorka v časopisu pro ženy, a její matky Jany (Simona Stašová), ovdovělé tlumočnice. Obě ženy hledají toho pravého a stále se jim to nedaří. Jejich životy se zamotají, když Laura potká Olivera (Marek Vašut), kreativce z reklamní agentury, který byl před dvaceti lety první velkou láskou její matky.



Brenan88
Brenan88
47 109 bodů
4
Snímek je určený spíše dámám,ale i já jsem se občas docela pobavil. V rámci možností bych tento český snímek nazval solidním. Příběh je průměrný a plný klišé,ale vše to zachraňuje dobré herecké obsazení. Hlavně Simona Stašová a Marek Vašut zde předvádí nadprůměrný výkon.
Pete69
Pete69
31 382 bodů
7
Ale jo, romantika, humor o který se postaral zejména Marek Vašut na vrcholu svých sil. Příběh neztrácí na síle ani dnes a lze se na to dívat opakovaně. V době vzniku se mi film líbil a jak uzrál, tak se mi líbí ještě víc a nezbývá, než si povzdechnout nad kvalitou dnešních komedií.
kunafix
kunafix
20 052 bodů
6
Celkem povedená vieweghovina, filmařsky poměrně neposraná a s několika dost dobrejma fórkama, ale zas né že bych se z toho prochcal do textilu. Blbý bylo třeba ta posedlost angličtinou a francouzštinou té matky, ale bylo tam víc podělanejch momentů. Stašová mi byla po dlouhé době sympatická, Vašut to rozjel na plné čáře a zas se mu jednou povedlo nebýt trapnej... a Zuzana Kanócz byla... byla... byla prostě krásná (a tim nemyslim jenom prsy) - ani jsem nepoznal, že byla předabovaná. Chch, vtipně zakomponovanej tam byl fór se Svěrákem, ale bylo tam víc takovejch solidních chlámaček... Nejvíc asi čvachtání, chch. Prostě odpočinková komédia...

Dodatečné informace

Původní název:
Román pro ženy (více)
  • Česká republika Román pro ženy
  • Česká republika From Subway with Love
  • Česká republika Román pre ženy
Premiéra v ČR:
14. 4. 2005
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
15+
Knižní předloha:

Podobné