Román pro ženy

66%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
Snímek je určený spíše dámám,ale i já jsem se občas docela pobavil. V rámci možností bych tento český snímek nazval solidním. Příběh je průměrný a plný klišé,ale vše to zachraňuje dobré herecké obsazení. Hlavně Simona Stašová a Marek Vašut zde předvádí nadprůměrný výkon.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Ale jo, romantika, humor o který se postaral zejména Marek Vašut na vrcholu svých sil. Příběh neztrácí na síle ani dnes a lze se na to dívat opakovaně. V době vzniku se mi film líbil a jak uzrál, tak se mi líbí ještě víc a nezbývá, než si povzdechnout nad kvalitou dnešních komedií.
Fingon
16 886 bodů
8
Skoro se stydím říct, že se mi to líbilo mnohem víc, než jsem čekal. S Rafťáky asi největší překvapení poslední doby.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
A prý, že to nejde. Jeden z mála Českých filmů, které mají velmi podařený scénář, skvělé herce, dobrou režii a velmi svižné tempo, že se nedá skoro vůbec nudit .
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
7
Simona Stašová je v tomto filmu opravdu skvělá! A Marek Vašut, kterému už jinak neřeknu než Pažout, to rovněž nemám slov! Jinak klasický Viewegh. V názoru na Dušičky se ale s Janou (S. Stašovou) plně shodneme!
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
2
Je pravda, že Renč je docela schopnej režisér, ale zatím toho moc co stojí za to nenatočil. Tohle dle mého patří mezi to nejhorší. Už od začátku mě maximálně vytáčela účast tolika špatných herců v čele s Vašutem. Ten člověk prostě neumí hrát a já mu nevěřím ani jedinej pohled, posunek, pozu, ani jedinou větu co pronese. Dále sice Zuzana Kanoczová je hezká, ale hrát ji taky moc nejde. A samozřejmě co tady proboha dělá ta Něrgešová? O té nehodlám vůbec nic říkat pro jistotu. Dále vám zvukaři asi schhválně snaží vymazat mozek tím, že dokola opakujou jednu píseň pořád dokola v každém třetím střihu. Jednu hvězdu dávám za Simonu Stašovou což je výborná herečka, ale zde nemá tolik prostoru.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
6
Mě to nepřišlo zas tak špatný. Na českej film je to docela nadprůměr. Snesitelný herci a příběh tam taky nějakej byl. Párkrát jsem se i zasmál a jak už tu někdo psal, tak Zuzka Konoczová je vážně hezká holka, takže si to ten průměr zaslouží. 58% je podle mě málo ale u českého filmu to je úspěch.
Cettlovka
5 032 bodů
10
Úžasný film, pro mne velké překvapení. Pro nás neznámá herečka v hlavní roli, do své postavy padla jak ulitá. Vcelku nevýrazná Simona Stašová, která se v podstatě blejskla až ve filmu Pelíšky, je zde neskutečná, charismatická šťabajzna.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
8.5
ted asi nepřekvapím, ale tenhle film je opravdovým zpracováním románu pro ženy. Je tam všechno, co by si každá ženská přála a navíc dplněno o úžasnej humor "Pažoute, ty mi šoustáš dceru!"
Schneefee
Schneefee
4 294 bodů
6.5
Nadprůměrný český film, který rozhodně není jen pro ženy. Na hlavní postavu se kupodivu příjemně kouká a dle mého trochu zastiňuje ostatní, byť známější herecké tváře. Děj filmu je příjemný, dobře se v něm orientuje i když se několikrát vrací do minulosti.
  • hudba
  • hlavní role
  • Něrgešová (když já jí prostě nemám ráda)