Fruitvale

67%
Fruitvale

Poutavé drama, které na letošním Sundance získalo ceny poroty i diváků a posléze bylo uvedeno v Cannes, přibližuje skutečný a šokující příběh Oscara Granta, dvaadvacetiletého Američana, kterému se stal osudným střet s policií ve stanici metra Fruitvale v sanfranciské Bay Area o silvestrovské noci roku 2008. (MFF Karlovy Vary)




hanys_
hanys_
18 781 bodů
6
Poslední den v roce a zároveň poslední den v životě Oscara Granta. Za tu hodinu si k němu divák celkem udělá vztah a té pohádce, že zrovna dneska se z drogového dealera stal milující otec rodiny, i celkem věří. Ale až moc to v tom závěru tlačilo na city. 6/10
celticek
celticek
5 916 bodů
4
Absolutně nerozumím vysokému hodnocení. 80 minut života "Afroameričana" (abych byl korektní), na kterém vás nepřekvapí prostě vůbec nic. Kdyby to mělo 10 minut, tak bude efekt stejný. Šokující je spíš to, co za vraždu 1. stupně fízl vyfasoval. Moc se tlačí na pilu. Zbytečně.
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
1
No mě to nepřišlo tak "poutavé" jak sliboval obsah filmu. Příběh 22letého černocha, který byl propuštěn z vězení, dále prodával drogy, podváděl svoji přítelkyni a nebyl schopnej si udržet práci. Rvačka v metru při shledání s dalším kriminálníkem, se kterým měl Oscar (hrdina filmu) již střet v zaměstnání... Ach jo-ztracená hodina a půl. Opravdu si takový člověk/čin policie/bezpráví zaslouží celý film?

Dodatečné informace

Původní název:
Fruitvale Station (více)
  • USA Fruitvale
  • USA Fruitvale Station
  • USA Bez druhej šance
  • USA Nächster Halt: Fruitvale Station
  • USA Prossima fermata: Fruitvale Station
Země původu:
USA
Rozpočet:
0,9 mil. USD
Tržby:
17,6 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné