Chraň nás od zlého

71%
Chraň nás od zlého
Newyorskému policistovi Ralphu Sarchiemu (Eric Bana) přistála na stole nová kauza. Jedná se o sérii znepokojivých a nevysvětlitelných zločinů, ke kterým přizve odborníka na vymítací rituály (Edgar Ramirez). Doufá, že společně se jim podaří zatavit narůstající případy posednutí démony, které ohrožují jejich město.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Výborný Thriller s prvky duchařského hororu kde si Scott Derrickson pohrává s divákem jako kočka s myší. Hlavní hrdina s tváří Erica Banu není klasickým hrdinou v tom pravém slova smyslu,ale je to takový sympaťák,že mu nejde nedržet pěsti. CGI vypadá dobře,masky taktéž a co je hlavní lekačky fungují na výbornou. Jenom bych pro začátek vynechal ten nápis podle skutečných událostí. Nějak tomu v tomto případě nevěřím.
Pete69
Pete69
29 898 bodů
7
Napínavý stravitelný duchařský horor, který ale mezi fanoušky kvalitních hororů, musí vzbuzovat spíše smích. Mě i tato menší nálož démonů stačila a film jsem si užil. Eric Bana skvělý, scénář dobrý, troška toho "klišéplného" Hollywoodu se tam neustále vkrádá, ale ve výsledku je to pěkný hororový thriller.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 440 bodů
9
Další filmové zpracování o posedlosti ďáblem a vymítání a opět na základě skutečného příběhu. Zajímavé by bylo se dozvědět, co všechno si scénárista do děje v rámci dramatizace přidal. Dramatický horor má vše podstatné, co takový příběh má mít. Napětí trvá téměř až do konce, což je dobrá věc. Temná atmosféra je zcela ne místě. CGI efekty jsou povedené, děsivé scény děsí, příběh i přes svou nenáročnost dokáže zaujmout, zkrátka filmová zábava se vším všudy.

Dodatečné informace

Původní název:
Deliver Us from Evil (více)
  • USA Chraň nás od zlého
  • USA Deliver Us from Evil
  • USA Zbav nás zlého
Premiéra v ČR:
3. 7. 2014
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Čeština:
Chraň nás od zlého je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch