Chraň nás od zlého

71%

Komentáře a recenze 36

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
Výborný Thriller s prvky duchařského hororu kde si Scott Derrickson pohrává s divákem jako kočka s myší. Hlavní hrdina s tváří Erica Banu není klasickým hrdinou v tom pravém slova smyslu,ale je to takový sympaťák,že mu nejde nedržet pěsti. CGI vypadá dobře,masky taktéž a co je hlavní lekačky fungují na výbornou. Jenom bych pro začátek vynechal ten nápis podle skutečných událostí. Nějak tomu v tomto případě nevěřím.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Napínavý stravitelný duchařský horor, který ale mezi fanoušky kvalitních hororů, musí vzbuzovat spíše smích. Mě i tato menší nálož démonů stačila a film jsem si užil. Eric Bana skvělý, scénář dobrý, troška toho "klišéplného" Hollywoodu se tam neustále vkrádá, ale ve výsledku je to pěkný hororový thriller.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
9
Další filmové zpracování o posedlosti ďáblem a vymítání a opět na základě skutečného příběhu. Zajímavé by bylo se dozvědět, co všechno si scénárista do děje v rámci dramatizace přidal. Dramatický horor má vše podstatné, co takový příběh má mít. Napětí trvá téměř až do konce, což je dobrá věc. Temná atmosféra je zcela ne místě. CGI efekty jsou povedené, děsivé scény děsí, příběh i přes svou nenáročnost dokáže zaujmout, zkrátka filmová zábava se vším všudy.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Místy parádní thriller, místy průměrný buddy movie. Derrickson umí vytvořit fantastickou atmosféru, ale co naplat když ten příběh skřípe._Druhé zhlédnutí už mi sedlo víc. Hlavně ty napínavé části umí Derrickon fakt neskutečně. 7.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Chraň nás od zlého je dobrý film, netvrdím, že se jedná o nějakou žánrovou bombu, ale dá se na to úplně s přehledem dívat. Sice negarantuji, že se vydrží dívat všichni, slabší povahy si budou opět zakrývat oči hrůzou, ale to k tomu prostě patří. Jerry Bruckheimer letní filmy prostě umí a Scott Derrickson horrory taky.
lamps
lamps
15 155 bodů
6.5
Jediným problémem Derricksonova filmu je, že prezentuje přesně ten typ hororové podívané, kterou je každý všímavý divák v současné době přesycen. Duchové, divné zvuky pod postelí, osobitý kněz, vymítání - schéma tak ohrané, že navzdory enormní režisérově šikovnosti, která udržuje diváka celou dobu v bedlivé pozornosti a snaživě hledá motivy za hranicemi všech duchařin od Jamese Wana, nemá snímek moc šancí mezi ostatními výrazněji prorazit. Velké plusové body pouze za prosazování zajímavé detektivní linie, za hudbu od The Doors a také za Erica Banu, který na to pořád ještě má. Ani to mi ale tentokrát k výrazné spokojenosti nestačí..
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7.5
Film mě překvapil. Nebyl nijak moc přestřelený a napětí zvládl skvěle. Příběh byl uvěřitelný a velice zajímavý. Dobře natočený krimi horor.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
ako keby sa michael bay rozhodol zrezirovat povodneho exorcistu a pridal svoje bayizmy aby to malo smrnc...
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Podle traileru jsem čekal větší nářez, ale špatný to nebylo. Spousta pasáží kde se nic neděje a atmosféra je taky někde mimo. Pár lekaček tam bylo a vymítání znám už pomalu z každýho filmu, takže nic převratnýho. 54%
saboter
saboter
3 564 bodů
7.5
Skvěle natočený horor který ale zase tak nepřekvapí originalitou. Budete se bát ale sekvence strachu jsou dosti neoriginální a příběh je vcelku chytlavý ale průměrný. Jinak
  • strašidelné sekvence
  • herci
  • styl natočení
  • neoriginálnost
  • průměrnost