Zlatá mládež

54%

Komentáře a recenze 29

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 296 bodů
6
Když se režisér(ka) věnuje dlouhodobě jednomu tématu, čekal bych, že se bude dostávat hlouběji, ne se víc a víc topit na povrchu. Bling Ring ale trpí generalizací a zploštěním na všech úrovních a těží jen z toho, že když se povrchnost zobrazuje skrze povrchnost, nelze to odsoudit. Nová Coppola tvoří nízkorozpočtovou paralelu k Luhrmannově Velkému Gatsbymu, jen je mnohem jednodušší na všech úrovních.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Kdyby to bylo o polovinu kratší tak asi jo, ale - Sofia si prostě ukrojila pořádný krajíc chleba. Ten námět je prostě dobrý tak na 20 minutovou reportáž, ale 90 minut sledovat jak parta vylízaných holek "nakupuje" u celebrit, pak paří v nějakém nóbl klubu, pak se nudí a zase jde "nakupovat".. Tenhle opakující se styl prostě po chvíli fakt nebaví. 4.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6.5
„The Bling Ring“ je klidný a neokázalý film, má naprosto úchvatnou vizuální stránku, špičkové kostýmy a třeba v úvodních titulkách obsahuje i několik trefně mířených legrácek. Smutnou zprávou však je, že film roztočil Harris Savides, který 9. října loňského roku zemřel, takže snímek nakonec dokončoval Christopher Blauvelt. Savidesovi je celý snímek také věnován. Je však třeba také zmínit některá negativa snímku. Tím je pro mě nepříliš vyvážený soundtrack, některé písně jsou sice zajímavé, ale větší než malé množství jsou pro mě naprosto neposlouchatelné a třeba úvodní píseň pod titulky je z mého úhlu pohledu skutečně děsná. Další objektivní potíží je místy až příliš poklidné tempo snímku, takže jsem jen očekával, kdy se v rohu nahoře objeví logo ČT3. I přes tyto výtky však The Bling Ring rozhodně nezavrhuji, jednou za čas je podobný artový titul určitě příjemným zpestřením programové nabídky a ve výsledku pozitiva rozhodně převažují nad zápory.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
4
Úplně jsem si zamiloval Emmu, v Bling Ring vypadá naprosto božsky, ale to je asi jediný důvod, proč jsem se na to vydržel koukat až do konce. Tenhle film šel dost mimo mě, totálně jsem nesnášel všechny postavy až na Emmu, ale to jen kvůli tomu, že jsem se prostě na ní nemohl zlobit :D Ale jinak hromada špatných nepříjemných charakterů, ke kterým si jen těžko uděláte nějaký vztah. K tomu jim vážně nežeru, že se do těch domů dostali takhle snadno. Nikde žádný hlídači nebo alarm, prostě nic. Jo možná ještě 2 kamery u vchodu a jedna uvnitř domu, to je prostě sračka, ať na mě nechodí s tím, že to je podle skutečnosti. Podle zkutečnosti je možná to, že někdo vykradl pár celebrit, zbytek je bulšit. Nejvíc mě dostal otevřenej sejf, ve kterým byla dost slušná částka peněz a Rolexky. Nevim, nebavilo mě to.
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
6
Nečekal jsem zázraky, podle toho taky hodnotím. Toto byl film, který jsem jen tak prolítl. Dialogy přímočaré, děj jednoduchý. Příběh ne moc zajímavý, ale přesto nenudil. Průměr, 50%.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
5.5
Kdyby to bylo o polovinu kratší tak asi jo, ale - Sofia si prostě ukrojila pořádný krajíc chleba. Ten námět je prostě dobrý tak na 20 minutovou reportáž, ale 90 minut sledovat jak parta vylízaných holek "nakupuje" u celebrit, pak paří v nějakém nóbl klubu, pak se nudí a zase jde "nakupovat".. Tenhle opakující se styl prostě po chvíli fakt nebaví.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
5
Příběh nás sice zasazuje do docela zajímavého prostředí dospívajících lidí s myslel pro loupeže, ale není to ono. Je to životopisné, ale necítil jsem při sledování onu euforii jako například u jOBSe. Coppola předvedla docela zajímavý výkon, který se při jejích zkušenostech cení, nicméně než zážitek do byla spíše nuda. Už jsem ani neposuzoval scénář, herecké výkony nebo něco v tom stylu, jen jsme sledoval a čekal na konec.
harry456
harry456
2 437 bodů
7.5
Sofia Coppola (Ztraceno v překladu), režisérka tohoto snímku, natočila film, který by mohl její profesi hodně pomoct, a který v sobě nese těžké břímě staré pěti let. Film je o pěti arogantních teenagerech, kteří jsou strašně drzí, řádí v cizích domech, šňupou tam koks, kradou drahé věci, a co je vůbec nejhorší, fotí se s nimi a dávají to na facebook. Sám jsem byl překvapen jejich drzostí.
michaela159
michaela159
1 045 bodů
6.5
Neohromí ani neurazí.
martin2560
martin2560
726 bodů
4
Nuda od začátku do konce.Rozmazlena americká mládež,furt dokola okrádá celebrity... Jediný pozitivum -je to podle skutečných událostí, člověk se musí zamyslet nad tím.... proč? Film na to odpoví jen částečně...