Underworld

70%
Underworld
Po staletí obývají Zemi dvě rasy, které nepatří do lidského rodu. Aristokratičtí VAMPÝŘI čili upíři a jejich zavilí nepřátelé, brutální LYKANÉ. Vlkodlaci. Lidé na jejich existenci nevěří, traduje se jen v pověrách a hororových příbězích. Ale oni zde jsou a vedou odvěký boj na život a na smrt o nadvládu nad těmi druhými.Mohlo by se zdát, že ta byla jednou provždy nastolena, jenže zdání klame. Je o tom přesvědčena vampýrská bojovnice Selene, která odhalí, že Lykané chystají další velkou akci. Tentokrát si brousí zuby na mladého doktora - člověka. Selene se snaží mladíkovi jménem Michael pomoci a ochránit ho před útokem z podsvětí. Aniž by to tušila, současně se do něj zamiluje ... Čím více se zamotává do připravovaného únosu Michaela, tím více získává informace, které ji děsí. Nezadržitelně se totiž blíží okamžik stvoření nového predátora, který kombinuje sílu vampírů i vlkodlaků. Přitom nemá žádné z jejich slabých stránek. Takové monstrum by dokázalo narušit rovnováhu obou ras, a co hůře, zvrátilo by jí ve prospěch Lykanů.



Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
Jak samotný nápad - válka mezi vlkodlaky a upíry - tak i zpracování je na podtrženou jedničku. Snímek už dávno překročil staří 10 let a stále patří mezi nejlepší v daném žánrů. Parádní akce a sexy Kate v kožené kombinéze je prostě spojení,které funguje. Bohužel série s každým další dílem upadá,ale tenhle díl prostě stojí za shlédnutí.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Pěkná upířina.. Film má pěknou temnou atmosféru, které jistě svědčí to, že se celý děj odehrává v noci.. ono by bylo asi divné, kdyby upíři běhali na Miami Beach a sráželi cestou obtloustlé Američany pod slunečníkem. Příběh má něco do sebe, i když to není nic originálního.. je to úvod celkem úspěšné série. Dlouho jsem měl v hlavě film tak na 65%, ale velmi dobrý konec mě přesvědčil.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Válečná vřava mezi upíry a vlkodlaky a s čím máme tu čest nám je představeno hned v prvních minutách děje. Hororový koncept je plně zachován, jen se přešlo do impozantního akčního žánru, který nemá čím by zklamal. Souboje mezi mýtickými postavami v podobě drsných přestřelek v takovémto rozhraní tady snad ještě nebyly. Temná atmosféra se drží po celou stopáž, akce je dostatek a celé to má patřičný švih a výraznou energii. Patrné jsou také náznaky milostné etudy, ale hodně se to drží na uzdě. Říká se, že se jedná o menší modernizovaný námět příběhu Romeo a Julie a když se na to řádně podíváme, svým způsobem tomu tak skutečně je. Ohromným tahounem snímku je Kate Beckinsale, coby pohledná upírka Selene, která je jako obvykle přesvědčivá, takže její fanoušci mohou být spokojeni. Neobvyklý je naopak fakt, že se tu nevyskytují obyčejní lidé, jako třeba ve snímku ´Blade´ (1998). Jen jeden lidský mladík v rámci dějové zápletky a to je vše. Lidí se prostě tato válka netýká. Filmový debut režiséra Lena Wisemana je po technické stránce prostě skvělý. Spojení hororu a drsného akčního žánru už u fanoušků převážně hororových už spíše budí rozpaky. U mýtických postav jsou prostě určité zákonitosti, které tu jsou u některých věcí naprosto rozbourány. Ale dejme tomu, ještě to není tak hrozné, aby se to muselo zatratit úplně. Pro našince je jinak potěšující fakt, že se venkovní scény natáčeli v Praze. Všimnout si lze i pražské scenérie na filmovém plakátu. O zbytek se už postarala Budapešť. Snímek v obou žánrech potenciál má a jestli diváky osloví už záleží na jejich přístupu.


Dodatečné informace

Původní název:
Underworld (více)
  • NSR Underworld
  • NSR Underworld: Boj v podsvetí
Premiéra v ČR:
27. 11. 2003
Země původu:
NSR, Maďarsko, Německo, Velká Británie, USA
Rozpočet:
22 mil. USD
Tržby:
95,71 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Underworld


Podobné