Jeepers Creepers

60%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
5
Horory jako takové mám rád,ale líbí se mi,když je zlo reálné - Psychopati,vrazi,kanibalové atd.. - To je právě největším kamenem úrazu Jeepers Creepers. Ve chvíli kdy začne tenhle ?Brouk? kosit vše co mu přijde do cesty,tak mne to přestalo zcela zajímat a bavit. Po technické stránce ok a i atmosféra je dobrá,ale toho hlavního bych si odpustil.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 483 bodů
8
Správný hororový příběh má postupně budovat atmosféru strachu a zoufalství s následným bojem o záchranu všeho možného. A tento snímek takový koncept splňuje. Jednoduchý děj s klasickou šablonou o cestovaní autem odněkud někam v tomto případě dvou sourozenců, kteří se dostanou vlivem zvědavosti jednoho z nich do setsakramentského problému. Temná atmosféra se drží a tak hororová zábava pří troše té představivosti nemůže nijak zklamat. Nejde o žádný slasher, tudíž příznivci různých masakrů nechť si nechají zajít chuť. Potoky krve tu prostě nejsou. Děj se nijak složitě nerozvíjí a po představení hlavních představitelů se jde ihned k věci. Mrazivá nálada nastoupí okamžitě, kdy se na scéně objeví zrezivělý náklaďák s odporným zvukem klaksonu. A tak tu máme další podivné stvoření žijící svým osudem a ohrožující vše živé. Nic víc, nic míň. Zkrátka i tento hororový filmový počin poukazuje hlavně na fakt, že v jednoduchosti je síla a že není třeba monstrózní rozpočet a rozsekaná lidská těla na maděru aby zaujal.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 298 bodů
6
Když jsem tento film viděl prvně, byl jsem přesně v tom správném věku si ho užít se vším všudy. Později, když jsem se k němu vrátil, už to bohužel zas taková síla nebyla, ale tak ty tři hvězdy ponechám...
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Sourozenci Danny a Trish se vrací ze školy domů. Jedou po okresce na americkém venkově a řeší své vztahy. Najednou se ze zatáčky vyřídí divný zelený náklaďák, který je málem smete ze silnice. O kousek dál se dostanou ke starému kostelu. Podivná figura v tmavém koženém kabátě tam háže do trubky zakrvácený balík v podobě lidského těla. Oba sourozenci raději odjíždí pryč, ale muž je začne pronásledovat. Danny sjede ze silnice a pak dostane nejhorší nápad svého života. Podívat se, co se tam vlastně stalo. Od počátku nadprůměrně inscenovaný horor plný napětí se sice v druhé polovině mírně zvrtne, přesto zůstává až do konce výbornou podívanou, která je originálním příspěvkem do hororového žánru. Film vznikl v produkci Francise Forda Coppoly, vydělal několikanásobek rozpočtu a dočkal se komerčně neméně úspěšného pokračování, kdy je v ohrožení Creeperse celý školní autobus.
lamps
lamps
15 156 bodů
4
Prvních dvacet minut super, pak to jde postupně dolů až k nepůvodní imbecilní slátanině. Bez inscenační vynalézavosti a gradace napětí prostě díru do světa hororu neuděláš, i když máš lákavou myšlenku a zábavnou poslední scénu. Hlavně dialogy a rozhodnutí postav v krizovkách na úrovni Výměny manželek.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Napínavý a příběhově solidní horor. Hlavně se jedná o vkusný film.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
4
Okřídelný bubák...uáááá no to se strachy celý klepu, škoda začalo to tak slibně.
Floridsky
4 376 bodů
6
Velice příjemné překvapení. Po dlouhé době horor s opravdu hutnou atmoškou. Jen trochu přídat na tempu a obrat na otravném kecání sourozenců.
Smazaný uživatel
0 bodů
4
Průměrný horor, který patří spíše k těm horším průměrům a to hlavně díky tomu, že to působí dost lacině. Záporák zblízka vypadá spíš jako černošský kovboj, než jako monstrum z pekla. Také tu jsou velmi tupé a nudné scény, a k tomu ještě ten uspěchaný konec...