Příliš mladá noc

51%
Příliš mladá noc
Plakát traileru

Příběh filmu Příliš mladá noc vypráví o dvou dvanáctiletých klucích, kteří se den po Silvestru náhodně ocitnou na zvláštní oslavě v bytě mladé dívky a ve společnosti dvou dospělých mužů. Děti se v bytě zapomenou, prožijí svoje první setkání s láskou a sexualitou, přestanou vnímat čas a neuvědomí si, že se po nich doma shánějí a pravděpodobně už je hledá policie. Intimní aktuální příběh syrově a autenticky nahlíží na současné partnerské vztahy, přičemž nekompromisně odkrývá jejich prázdnotu. Děti se ve filmu dostávají do situací, před kterými by měly být, alespoň podle našich společenských zvyklostí, chráněny. (oficiální text distributora)




Recenze: Příliš mladá noc

Kinobox.cz
80%

Sedmadvacetiletý Olmo Omerzu diváka provokuje posunem banálních situací na samou hranici společenské korektnosti. A občas dokonce i za ni. Dva malí kluci kupují alkohol, dva malí kluci pijí alkohol, dva malí kluci dostávají první lekce sexu... Nic z toho ale není samoúčelné, do filmu vložené ve snaze šokovat a přitáhnout bulvárněji založeného diváka. Naopak.


martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Silvestr, oslava a skupinka k sobě naprosto neznámých lidí. Formanovská autenticita téměř až zaráží. Režisér Olmo Omerzu tímto debutoval a to velice dobře. Zdi bytu v panelovém domě spojuje dětský svět s dospělými, kde se odkrývá pokrytectví, nadřazenost, citové projevy a sexualita a to vše vyobrazeno pohledem tak realistickým, až to šokuje. Je zde vyobrazena situace, které jsou svědkem i děti, které by jinak od takovýchto excesů měli být spíše vyvarováni. Snímek rozhodně hodný k zamyšlení.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
5
Studentská etuda s dospělou kamerou, dobrými hereckými výkony, přesahující lehce studentský standard. Líná poetika panelákového sídliště, vztahů a podvodů. Klubový film, povídka, o prázdnotě žití, chvilkami scénáristicky za hranicemi reality. Už to vypadá , že některé vymyšlené situace vás sejmou, ale autor opatrně utíká do jiné situace. Závěr filmu je prázdný, jako pocit ze situací celého filmu, což bylo asi autorským záměrem.

Dodatečné informace

Původní název:
Příliš mladá noc (více)
  • Česká republika Příliš mladá noc
  • Česká republika A Night Too Young
Premiéra v ČR:
29. 3. 2012
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Česká republika, Slovinsko
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch