Lesní duch

61%

Komentáře a recenze 40

Dle počtu bodů
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
4
Jako na kolotoči. Počáteční část filmu vykazovala určité dobré vlastnosti hororových snímků. O počet děsivých a lekacích scén nebyla nouze. Proto asi nápis který je na posteru "NEJDĚSIVĚJŠÍ FILM JAKÝ KDY UVIDÍTE" sedí. Postupně se to ale více a více zamotává. Chvílemi byl zloduch tamten poté zas tamta. To už mě nebavilo, někdy je méně více. 30%
saboter
saboter
3 564 bodů
6.5
Brurální legenda je zpátky a tak si ji můžete projít znova. Legenda hororů Sama Raimyho je reinkovárna trochu jinak rozhodně oregoši nedělá ostudu ale na DVD si mužete klidně užít necenzurovanej krvak opravdu dobře konec konců tohleto je nástupce prokopníka lekaček.
Fanik
Fanik
3 068 bodů
6
Tenhle film měl podle trailerů obrovský potenciál který zůstal hodně nevyužit tupý scénář opravdu špatní herci. Lekačky vůbec nefungují, nebojíte se u toho vůbec brutalita není nic co byste neviděli např. v Hostelu nebo jakémkoliv díle ze série Saw.
sixmonsters
sixmonsters
2 756 bodů
8
Po hrozném patetickém začátku následuje centrifuga krve, brutality a lekaček, která se nezastaví až do konce filmu. S předlouhou to má společné jenom základy, humor tam není, jen akce a krev. Hodně akce a hodně krve. Takový krvavý kolotoč, který nedává prostor fantazii, protože se točí moc rychle a je přehlušen pouťovou muzikou. Ale šlape to... A kdo vydrží do úplného konce, uvidí Ashe.
PeterFRiusJilek
PeterFRiusJilek
2 462 bodů
2
Kto videl pôvodné verzie, hlavne Evil Dead II, tak vie, že tento rímejk nestojí za nič.
Martrix
Martrix
2 449 bodů
4.5
Od doby kdy jsem viděl Raimiho kultovku (tenkrát na videokazetě) uplynula dostatečně dlouhá doba, abych se neuchyloval ke srovnávání. Ale zase ne tolik, abych si nepamatoval pocity, které ve mě tento krváček vyvolal. Míra násilí a způsob jeho provádění byla natolik přepálená, že minimálně podvědomě divák tušil, že nesleduje jen horor, ale taky připoťouchlý bizárek. U "nového" Lesního ducha poměrně brzy poznáte, že sledujete standardní vybíjenou, která je samoúčelná, nenápaditá a díky tomu vlastně vcelku zvrhlá. Chybí moment překvapení a originalita, kterou měl k dispozici Raimi. Alvarez žánr nikam neposouvá a z toho dobrého se nepoučil. Takže jde o zcela zbytečný film, který ocení asi jen mladší generace, pro kterou je cokoliv před rokem 1990 film pro pamětníky.
harry456
harry456
2 437 bodů
7
Lesní duch je to remake Raimiho klasiky z roku 1981. Zde dohlíží na film z postu producenta. Jestli milujete horor, kde do sebe řežou o sto šest, pak je to něco pro vás. Tečou tam hektolitry krve. Děj je hodně podobný původnímu lesnímu duchovi, až na to, že v té době ještě nebyli tak vypracované efekty jako tady. Jednou se mi normálně chtělo zvracet, jak to bylo odporné. Nejděsivější horor, jaký jsem, kdy viděl to nebyl, ale nebylo to ani špatné. Už se těším na pokračování, jež bude pravděpodobně režírovat sám Raimi.
karlik4801
1 942 bodů
10
Tak kde začít. Doufal jsem že si tenhle remake udrží soudnost a ponese s sebou jen kvalitu. Doufání je rázem realitou. Už dlouho se nestalo aby horor byl lekačka, byl plný krve a hnusu a "těch strašidelnejch" holek. Ve mě vřelo napětí spolu s očekáváním po celou dobu. Herci to zvládali, a já se strachoval že to akorát pokazí. Masky a make-up prostě bomba, strašidelná bomba. Tvůrci dokázali zařídit parádní kino zážitek. Co se týká všeho okolo děje dobře pasuje a nevypadá to směšně. Mluvím o drogách, to je na začátek dobré opodstatnění, proč ty lidi vůbec do toho lesa jeli, jen kvůli tomu aby pomohli odvyknout kamarádce. Mnohem lepší důvod pro film než aby jeli prostě zakalit. A scenárista měl plnou hlavu toho, jak dobře vymyslet co nejvíce hlášek, herci ty hlášky vykřikují od srdce a od Expendables, Avengers a The last stand hlášky fungují. Atmosféra prostě špičková. SPOILER Při titulcích si pár jedinců neodpustilo "ty vole" když viděli Bruce Campbella coby producenta. A už text mluvený hlubším hlasem na konci během nich byl podezřelý. A na konci Bruce a ještě stihne prohodit tu nejlepší hlášku z celého Evil Dead, takže jsem ze sálu odešel s uspokojivým úsměvem. KONEC SPOILERU Evil Dead 2013 je nejlepší horor za posledních pár let a myslím, že ho dlouho nic nepřebije. Možná dvojka. Viděno v kině 2x
beseda
beseda
1 931 bodů
4
To, že se jedná o "nejděsivější film jaký kdy uvidíte" je opravdu silně nadnesené a srážím za to jednu hvězdu. Je to spíš nechutné - než hororové. Nechutností se to blíží filmu "Hranice smrti (2007)", ale i přes to musím dát hodnocení kolem 35-40% za několik málo "krásných" hororových momentů :-) -- Původní film z roku 1981 jsem neviděl. -- Viděno: 03.04.2013.
psico
psico
1 671 bodů
5
Mno jelikož jsem neviděl originál, nemám možost srovnávat. Chápu, že to chtěli udělat zajímavé ale pár scének mi teda přišlo hodně přehnaných ... Takže bych to zhodnotil jako průměrný horor plný krve.