Velký Gatsby

75%

Komentáře a recenze 71

Dle počtu bodů
martin-kubista
martin-kubista
799 bodů
7
Na film jsem se dlouho odvažoval, ale nakonec to bylo docela dobré (na to, že romantické filmy moc nemusím). Obě hlavní role bylo dobře zvládnuté a příběh nebyl špatný. Výborně zvládnutý je film po vizuální a technické stránce a stylizace starého New Yorku je super. Jen stopáž mohla být trochu kratší :)
  • stylizace a technické provedení
  • výkony v hlavních rolích
  • příliž utahané - kratší stopáž by prospěla
Květka
Květka
711 bodů
9.5
Nejdriv jsem precetla knihu, podle ktere je film do vsech podrobnosti udelany. Film je ale o sto procent lepsi. Opet bych si pro roli Jaye Gatsbyho nedovedla predstavit nikoho jineho nez Lea. Je to skvele zpracovane, tvurci umeli vychytat jazzovy vek. Urcite doporucuji.
TechCluster
TechCluster
667 bodů
9
Pěkná filmová adaptace. Četl jsem i knížku a je to velmi podobné takže skvělé. Můžu film/knihu doporučit k maturitě.
David Ženíšek
David Ženíšek
655 bodů
10
Na začátek dodám že jsem nečetl knihu, takže nemohu srovnávat. Film/kniha se odehrává v 30 letech minulého století a ta atmosféra je skvělá, každopádně v tomto filmu sledujeme Nicka Carreweje který se spřátelí s mužem jménem Jay Gatsby a ten poněm chce pomoc, Gatsby je totiž zamilován do dívky jménem Daisy která je Nickovi sestřenicí , ale neviděli se pět let a stydí se. To je stručný děj. Tento film jsem zamiloval si a ve výsledku jsem čekal šťastný konec, ale tohle jeden z nejsmutnějších konců co jsem kdy viděl a přemýšlím i nad přečtením knihy.
hovorkok
hovorkok
647 bodů
7
Dělal to pro ni...
mil78
384 bodů
6
Zatímco v předchozím filmu Baze Luhrmanna Moulin Rouge fungují emoce i pompéznost na jedničku...tady film sklouzává do přezdobené manýry, která nemá konce. Všechno je příliš uřvané (dialogy, hudba, stylizace), vykřičené, nablýskané, přezdobené a přeplácané. Forma zcela zvítězila nad obsahem. DiCaprio opět skvělý.
Annie555
Annie555
354 bodů
8
Je to jedním slovem velké. Výprava a kostýmy jsou naprosto úžasné, Luhrmanova hra s barvami je skvělá, obrazově jeden z nejpropracovanějších filmů poslední doby. Příběh však trochu pokulhává, herecké výkony jsou průměrné, kromě Leonarda di Capria. Svým výkonem zastiňuje všechny své kolegy a částečné onu úžasnou výpravu. Na Moulin Rouge to nemá, ale průměrný film to rozhodně není a opravdu stojí za to ho vidět.
kocka-kockova
338 bodů
6.5
Nebyl to špatný film, ale myslím, že kdyby ubral nesmyslné střihy, ze kterých člověka akorát bolí oči a šetřil víc barvami, rozhodně by výsledek mohl být mnohem lepší.
Sarus
293 bodů
10
Skvělej film. Leonardo svou roli zahrál skvěle a podal opravdu dobrý výkon, ostatně jako vždy. Zajímavý až dojemný příběh Velkého Gatsbyho mě dojal. Určitě se na film zase někdy podívám, to je přesně typ filmu, který neomrzí.
ruzovka
ruzovka
117 bodů
8
Film mě nadchnul. Miluju dobu, ve které se film odehrává. Moc se mi líbily kostýmy. Byly neuvěřitelné. Byla to opravdu velkolepá podívaná. Hudba k filmu je pro mě taky plus. Celkově jsem si to opravdu moc užila