Kluci nepláčou

78%
Kluci nepláčou

Teena Brandonová, děvče z malého městečka, utíká po krádeži auta před spravedlností. Při té příležitosti si změní jméno na Brandon Teena a spolu s tím kompletně změní svou osobnost. Teena má totiž už dlouho pocit, že se narodila ve špatném těle. V obrovských zmatcích, které provázejí její přeměnu se seznamuje s dívkou jménem Lana, která fatálně vstoupí do jejího života. Po krátké romantické známosti se Lena doví celou pravdu - policie totiž zatkne "Brandona" a uvězní ho v ženském oddělení. Vyjevit těžkou pravdu milované osobě je pro Teenu nadlidský úkol, ale ukáže se že pravda její vztah s Lanou neohrozí. Bohužel do situace zasáhne Lanina rodina - která vyrovná účty za "zrazenou Lanu" po svém.

Film vznikl na základě skutečných událostí a neskutečně věrohodný herecký výkon vynesl představitelce hlavní role Oscara v roce kdy Cenám Akademie dominovala Americká Krása.




Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
LGBT film, který byl natočen ještě v době, kdy to nebyl módní trend.. kéž by takto vypadaly dnešní filmy. Je to nenásilné, uvěřitelné a natočeno je to relativně syrově. Zajímavý příběh, dobré herecké výkony.. příběh si mě získal a bavil mě od začátku do konce.. 80%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Průserář(ka) Brandon konečně najde to, co hledá (partu kámošů, kteří ho berou + vysněnou dívku), ale je jen otázkou času, kdy ho dostihne to, kým je. Drsný příběh, který v druhé půlce neskutečně graduje, nabízí mimo jiné taky jeden z nejpřesvědčivějších ženských herecký výkonů, jaký jsem kdy viděl. 8.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Kluci nepláčou nejsou jednoduchým filmem. Nejsou filmem, který by byl vhodný na jedno zběžné puštění k ukrácení dlouhé chvíle a v žádném případě nejsou filmem vhodným pro mladistvé, i když by jim měl být určený především. Nejsou filmem o sexuálních zvrhlících ani o heroizování nešťastných zmatených jedinců. Jsou v prvé řadě filmem o hledání sebe sama a správného místa na zemi. Kdo jsem, co chci udělat a proč jsou jistě otázky, které si klade každý jedinec. Brandon Teena si takové otázky položil, zodpověděl a jeho rozhodnutí znamenalo jeho zkázu. I v tom vidím obrovské poselství tohoto filmu.

Dodatečné informace

Původní název:
Boys Don't Cry (více)
  • USA Kluci nepláčou
  • USA Boys Don't Cry
  • USA Chlapci neplačú
Premiéra v ČR:
27. 1. 2000
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
2 mil. USD
Tržby:
11,54 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Kluci nepláčou je dostupný s českými titulky

Podobné


Powered byJustWatch