Kluci nepláčou

78%
Kluci nepláčou

Teena Brandonová, děvče z malého městečka, utíká po krádeži auta před spravedlností. Při té příležitosti si změní jméno na Brandon Teena a spolu s tím kompletně změní svou osobnost. Teena má totiž už dlouho pocit, že se narodila ve špatném těle. V obrovských zmatcích, které provázejí její přeměnu se seznamuje s dívkou jménem Lana, která fatálně vstoupí do jejího života. Po krátké romantické známosti se Lena doví celou pravdu - policie totiž zatkne "Brandona" a uvězní ho v ženském oddělení. Vyjevit těžkou pravdu milované osobě je pro Teenu nadlidský úkol, ale ukáže se že pravda její vztah s Lanou neohrozí. Bohužel do situace zasáhne Lanina rodina - která vyrovná účty za "zrazenou Lanu" po svém.

Film vznikl na základě skutečných událostí a neskutečně věrohodný herecký výkon vynesl představitelce hlavní role Oscara v roce kdy Cenám Akademie dominovala Americká Krása.




Pete69
Pete69
31 382 bodů
8
LGBT film, který byl natočen ještě v době, kdy to nebyl módní trend.. kéž by takto vypadaly dnešní filmy. Je to nenásilné, uvěřitelné a natočeno je to relativně syrově. Zajímavý příběh, dobré herecké výkony.. příběh si mě získal a bavil mě od začátku do konce.. 80%.
kunafix
kunafix
20 052 bodů
2
Nevim co na tom filmu je tak nadhodnoceny, protože nechápu, jak si někdo může splist Hillary Swank s chlapem, nebo spíš s kloučkem. Neřikám - ten příběh je docela zajímavej, ale jak to bylo natočený, to mě nebralo - hned mě napadlo, že to určitě natočila nějaká ženská. Sex kdesi na louce jsem navic nepochopil, protože ženská bez falu přece nemuže druhou ženskou ošukat stylem chlapa, aby to ta baba nepoznala. Taky jsem nejdřiv vubec nevěděl, co je ona vlastně zač - jestli teda hermafrodit nebo fakt jenom baba, co chce byt chlap. Prostě jsem se u toho docela nudil, i když to bylo skoro podle pravdy...
hanys_
hanys_
18 781 bodů
8
Průserář(ka) Brandon konečně najde to, co hledá (partu kámošů, kteří ho berou + vysněnou dívku), ale je jen otázkou času, kdy ho dostihne to, kým je. Drsný příběh, který v druhé půlce neskutečně graduje, nabízí mimo jiné taky jeden z nejpřesvědčivějších ženských herecký výkonů, jaký jsem kdy viděl. 8.5/10

Dodatečné informace

Původní název:
Boys Don't Cry (více)
  • USA Kluci nepláčou
  • USA Boys Don't Cry
  • USA Chlapci neplačú
  • USA Les Garçons ne pleurent pas
Premiéra v ČR:
27. 1. 2000
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
2 mil. USD
Tržby:
11,54 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Kluci nepláčou je dostupný s českými titulky

Podobné


Powered byJustWatch