Zuzana je zase sama doma

76%
Zuzana je zase sama doma
Plakát traileru

Televizní adaptace stejnojmenného úspěšného představení divadla Semafor z roku 1961. Tou Zuzanou, která poslouchá z magneťáku písničky a medituje nad nimi, je Zuzana Stivínová. Písničky Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra, které tenkrát zazněly v podání tehdejších hvězd divadla se staly hity a zpívají se dodnes. Kdo by neznal "Árii měsíce","Malé kotě", "Na okně seděla kočka", "Ach, ta láska nebeská", "Zuzanu" a řadu dalších.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
10
Jiří Suchý, Jiří Šlitr, ansámbl divadla Semafor a písničkové hity své doby. Dnes hudební evergreen bohužel už jen pro starší a pokročilé. 60. léta znamenala pro divadlo Semafor zlatou éru a je dobře, že vznikaly takovéto pořady, které právem patří do zlatého fondu.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8.5
Vždycky mi trochu vadil ten text, ač dílo Miroslava Horníčka! No ale něčím se ty písničky pospojovat musely. Nedávno jsem se v rádiu dozvěděla, že původně se to mělo jmenovat "Martina je sama doma", ale kvůli Zuzaně Stivínové byla Martina překřtěna na Zuzanu. No nic. To jen tak pro zajímavost. "Zuzana je sama doma" je první ze spousty všech možných dalších Zuzan, ty písničky se osamostatnily a žijí si svůj život a velmi úspěšně! Kdo by je neznal?! Myslím, že snad i ti mladší! Neučí se dnes už o tom ve školách?!

Dodatečné informace

Původní název:
Zuzana je zase sama doma (více)
  • Československo Zuzana je zase sama doma
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění