Šestý smysl

85%

Komentáře a recenze 46

Dle počtu bodů
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
9
Šestý smysl se také stal filmem,který mnohé přesvědčil,že Bruce Willis umí opravdu hrát,mě už přesvědčil v 12 Opic,Pulp Fiction:Historky z podsvětí i Die Hardu.Malý Haley Joel Osment je také zcela přesvědčivý,velmi výborný a po celou dobu jsem se vcítil do jeho situace.Jako vždy rovněž J.N.Howard nezklame skvělou dokreslující hudbou. Shyamalan je mistrem závěrů a tento titul si vysloužil z největší části právě díky této své prvotině.Sbírané informace se postupně skládají a spojí se v překvapivé vyústění.Film velmi propracovaný do detailu a hustá až mrazivě temná ATMOSFÉRA.Toto rozuzlení přecejen posouvá tento „zajímavý psychologický film s dojemnými chvilkami na závěr“ do kategorie filmů k nezapomenutí.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
10
Překrásné vylíčení úžasného příběhu se skvělým scénářem. Shyamalan je důkaz toho, že úžasné nápad ypadají v každé části a koutu světa. Willis a Collete spolu tvořili úžasnou souhru, která dělala úžasný dojem a celý film nás nechala hezky v klidu do části s mrtvými. Něco co může vypadat jako cvokárna se v rukách úžasného Inda změnila v mistrovské dílo. Takže perfektně a úžasně propracováno, i zfilmováno a film vás hold drží. Palec nahoru!
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
8
Kultovní thriller s Brucem Willisem.
Edward
Edward
2 481 bodů
9
9/10
harry456
harry456
2 437 bodů
6
Celkem povedený film.
Miller
Miller
2 220 bodů
6
Zub času škodí. U hororů to platí dvakrát tolik.
Kuca25
2 132 bodů
8
Strhující film. Příběh je opravdu jeden z nejlepších co znám. Na tomto filmu je krásně vidět že filmy dřív, dokázali nejvíce zaujmout příběhem. Natáčeli se opravdu zajímavé náměty. Oproti dnešku kdy filmy zaujímají hlavně filmovými efekty než kvalitou příběhu. Herecké výkony jsou skvělé, u Willise by se to dalo očekávat, ale malý Osment převedl možná i lepší výkon v tak mladém věku. Ve filmu je hezká ta ponurá atmosféra, dokáže vás nalákat k obrazovce, protože vás prostě zajímá co se bude dít. Ne moc strašidelné lekačky ještě víc vykresluje atmosféru filmu. Bohužel jsem viděl závěr filmu dřív než jsem viděl film celý, takže mě rozuzlení nemohl překvapit. Nejspíš proto dávám čtyři hvězdičky a né pět.
karlik4801
1 942 bodů
8.5
Já idiot se tomuhle filmu takovou dobu vyhýbal. Ne jen že je nesmírně poutavý, zajímavý a prostě vynikající. On ukazuje zajímavost světa až do posledního okamžiku. Malcolm Crowe působí opravdově. Opravdově působí i vidění Colea Seary, které v podání dramatické hudby fascinovalo. Haley Joel Osment je tady ode mě označený jako dobrý herec a Bruce je prostě kapitola sama o sobě.
65David21
65David21
1 829 bodů
9
Thriller, který se vám zaryje pořádně pod kůži. Shyamalanovo dílo je takřka bezchybné. Snímek si s námi hraje, jak se mu zlíbí a nenudí ani vteřinu. Bruce Willis zde podává neskutečný výkon a ukazuje, že opravdu umí. Nejdůležitější věc pro úspěšný Thriller nebo horor není krev, efekty ani nic podobného, nýbrž ATMOSFÉRA. A tu opravdu Šestý smysl má. Byl jsem vyděšený, ale zároveň neuvěřitelně sužoval a napínal (proto to je thriller a ne horor) . Dnes už legendární počin se nemá za co stydět. 90%
Pavlína81
Pavlína81
1 576 bodů
10
Moc hezký film s nečekaným obratem.