Šestý smysl

85%

Komentáře a recenze 46

Dle počtu bodů
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
dosť dobrý film, ktorý vás pohltí skvelou atmosférou, miestami (keď už ste ho videli minimálne 3 krát) je však trošku zbytočne naťahovaný a trochu sa nudíte. ale inak skvelý duchársky horor.
p.a.douch
p.a.douch
8 377 bodů
6
Shyamalan zkrátka není můj šálek kávy. Tím nechci nijak snižovat kvality tohoto filmu, ale nejvíc na mě zapůsobil výkon Bruce Willise. Proto zde dávám 60 %. Vůbec u mě stojí hodnocení Shyamalanových filmů na hercích v hlavních rolích. Filmům Šestý smysl, Vyvolený a Znamení jsem schopen dát vyšší hodnocení jen kvůli výkonům Bruce Willise resp. Mela Gibsona. U ostatních jeho filmů se dostanu maximálně na 40 %.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 349 bodů
9.5
Šestý smysl je ve své podstatě hrubě nedoceněný. Ano, diváci si ho váží a dávají mu vysoké známky, cení si atmosféry, herců, a především pointy. Tak trochu neprávem se zapomíná na fakt, jak moc dobře prezentuje Shyamalan ve svém filmu šikanu dětských let (a strach pramenící z ní), že film je o hledání vlastní identity (ani jedna z postav neví, co si počít se životem), o tom, jaké je to být outsiderem a o předsudcích. Ano, 6 smysl JE geniální film. Ale nejenom pro úchvatnou pointu, která mně osobně vzala slova na několik hodin, ale pro vše, co jsem jmenoval....
Arthur Logoff
Arthur Logoff
7 771 bodů
7
Neumím si představit, že by místo božského Bruce tu roli hrál někdo jiný. Moc pěkné a moc smutné. číst to jako scifi povídku, řekl bych si - nic moc. Jako film ale dobrý.
kedl
kedl
6 380 bodů
7
Nejlepší M.Night Shyamalan.
Pas
Pas
6 225 bodů
3
Shyamalanův snímek je trochu netradičně pojatá duchařina a pro příznivce tohoto žánru zřejmě i velice kvalitní. Zápletka či chcete-li závěrečné rozuzlení je však zjevné už od čtvrtiny filmu a pak jen čekáte jak vám to vlastně režisér vyloží. Některé věci do tohoto konceptu zapadají lépe , jiné méně.Určitě se nejedná o dechberoucí thriller s mrazením v zádech i když pára od úst je tam občas vidět.Na jedno shlédnutí se to určitě dá zkousnout i pro toho kdo zrovna nemusí vrzání dveří v různých laciných hororech.Tohle je spíše postavené v psychologické rovině.
Cettlovka
5 032 bodů
7.5
Sice mne v kině mrazilo, ale není to úplně můj šálek čaje. Konec je ovšem velmi zajímavý a nutí k přemýšlení a vracení si děje zpátky.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
10
šestý smysl je dnes už asi pojem, který nám říká o promyšleném hororovém filmu, kde nejsou lekací scény ale naopak zaujme svým způsobem na vaši psychiku ale zároveň i na vaše city, když celý film očekáváte, co se stane a sledujete to se zatajeným dechem...
Floridsky
4 376 bodů
8
Výtečný film s velmi nečekaným rozzluzlením.
bidlobox
3 802 bodů
9
Jméno režiséra M. Night Shyamalana asi zůstane navždy spojeno hlavně s tímto jeho filmem.