Probudím se včera

65%
Probudím se včera
Plakát traileru
Svérázná komedie ze studentského prostředí vypráví příběh Petra Kováře, který dostane šanci vrátit se na chvíli do minulosti a v červnu  1989 se znovu setká se svou životní láskou, spolužačkou Eliškou. Má to jeden háček: je mu fyzicky znovu sedmnáct, ale zůstane mu vědomí moderního čtyřicátníka. Vrací se do jiné reality a nedohlédne důsledky: že bude znovu zkoušený a jak bylo školství tehdy odlišné. Příběh tak rozehrává řadu komických i provokativních situací a prostřednictvím překvapivé milostné zápletky umožní divákům nahlédnout nebo připomenout absurditu moderní doby.



Recenze: Probudím se včera

Kinobox.cz
50%

V paměti vám nejspíš utkví dojemně neodolatelný Jiří Mádl, komicky úsporná a přitom milimetrově přesná Ljuba Krbová, groteskně hodně zajímavě nadsazená Anna Polívková, pár vydařených vtipů a vlastní nostalgický pocit, co by kdyby... Na současné (ne)poměry českého filmu to rozhodně není žádná výhra, ale ani velká prohra.


martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
9
Komedie Vorlíčkovského typu, jen s tím rozdílem, že to není zas až tak ztřeštěné. Zábavné však ano. Tento typ komedií, tu již dlouho nebyl a opravdu tu neskutečně chyběl. Každá situace je využita do své dokonalosti, aniž by se tlačilo na pilu. Jiří Mádl spolupracoval na scénáři a tak si jistojistě upravoval dialogy a scény přímo na tělo a je to znát. Role mu sedla jak ulitá. A nejen jemu. Zábavnost je na přijatelné míře, takže si kvalitou udržuje standart. Příběh má švih, nikterak nenudí, což poslední dobou nebývá zvykem. Skutečně se po dlouhé době podařila klasická česká komedie, která neurazí, pobaví a to zcela bez použití nějakého hulvácví, či tzv. fekálního humoru. Konečně.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Než se Blažek stal Mádlem, tak to bolelo (hlavně celá zápletka se strojem času atd), ale pak jsem si tu měsíční návštěvu 89. v rámci možností vážně užíval. Takže i přes ten hodně levný televizní look a dementní závěr si dokážu představit, že se na tohle podívám někdy v budoucnu znovu (což je zásluha taky i megasympatické Evy Josefíkové). 5.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
3
Kamrarád mi řekl, že se u toho bavil a já vůl ho poslech a podíval se na to. Jeden z nejhorších českých filmů, co jsem viděl. Zápletka děravá jak cedník, nesympatičtí herci a děs.


Dodatečné informace

Původní název:
Probudím se včera (více)
  • Česká republika Probudím se včera
Premiéra v ČR:
15. 3. 2012
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Česká republika

Podobné


Powered byJustWatch