Kůže, kterou nosím

71%
Kůže, kterou nosím
Dvanáct let po smrti manželky, jež zahynula v explodujícím autě, se renomovanému plastickému chirurgovi Robertu Ledgardovi (Antonio Banderas) podařilo vyvinout odolný typ kůže, který by byl býval jeho milovanou zachránil. Šarmantní muž posedlý ideou, jež sahá za hranice bioetiky, se nenechá spoutat skrupulemi ani v okamžiku, kdy se rozhodne svůj vynález testovat. V thrilleru s prvky melodramatu, natočeném volně podle románu Tarantule (Mygale) Thierryho Jonqueta, se po více než dvaceti letech sešli ke spolupráci Pedro Almodóvar a jeho dávný oblíbenec Antonio Banderas. „Tvář nás definuje,“ říká jeho hrdina, i když sám za tou svou skrývá temné myšlenky. V příběhu, v němž hraje zásadní roli chladně vykalkulovaná a precizně provedená pomsta, Almodóvar za scenáristické pomoci bratra Agustína suverénně kombinuje časové roviny, mezi něž rozpíná svá témata vášně, tělesnosti a pohlavní identity. Jeho devatenáctý film je opět sofistikovanou poctou filmu, tentokrát Hitchcockovi, Bu?uelovi či hororu Georgese Franjua Oči bez tváře.



Chrustyn
Chrustyn
43 483 bodů
4
Na Almodóvara sice nejsem expert, přesto musím uznat, že "Kůže, kterou nosím" není pro něj typický a jeho největší příznivce může i nemile překvapit. Je to zvláštní a příběhem originální snímek, který mě však nedokázal strhnout, tak jak tvůrce zamýšlel.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 499 bodů
2
Umělecká křeč. Na docenění tohohle filmu mi během sledování chybělo slušných pár promile.
kunafix
kunafix
20 072 bodů
4
Tohle bude obsahovat spoilery. No, byla to holt taková art věc, která asi měla v první řadě trochu šokovat. Pamatuju si z toho jedině ty scény sexu a znásilnění, které je tady vykresleny docela syrově a to, že maník po vaginoplastice dostal kolíky, kterejma se musel prošťouchnout, aby ho to pak nebolelo. Jinak jako trest je to docela solidní pomsta, nó. Ale jinak po dějové stránce to je dost pruda. Představit si, že šukám chlapa, kteryho jsem si změnil na ženskou, která vypadá jak moje mrtvá žena před ožehnutím, to je docela úchylárna. Samozřejmě nesmí chybět minimálně 2 stary vochechule, nesympaticky už jenom od pohledu. Účast Banderase byla uplně zbytečná. Celkově film moc dlouhej a nezáživnej.

Dodatečné informace

Původní název:
Die Haut, in der ich wohne (více)
  • Španělsko Kůže, kterou nosím
  • Španělsko Die Haut, in der ich wohne
  • Španělsko Koža, v ktorej žijem
  • Španělsko La pelle che abito
  • Španělsko La piel que habito
  • Španělsko The Skin I live In
  • Španělsko The Skin I Live In
Premiéra v ČR:
8. 9. 2011
Distributor:
HCE
Země původu:
Španělsko, USA
Rozpočet:
13 mil. USD
Tržby:
33,75 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Kůže, kterou nosím je dostupný s českým dabingem

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch