Krásno

58%
Krásno

Černá komedie režiséra Ondřeje Sokola, která je částečně založená na skutečných událostech. Hlavní postavy Michal a jeho kamarád z dětství Adam se po letech vrací do svého rodného Šumperka, aby navštívili Michalova otce, který umírá. Michalovi zemřela před několika lety i maminka a Michal má podezření, že na její smrti nese vinu i jeho otec. Ten však v den jejich příjezdu zemře a podezření obou kamarádů jen přiživuje chování otcovy nové ženy Blanky. Dvojice se tak rozhodne přijít neštěstí na kloub.




Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
6.5
Tak nakonec si pro nás Ondra přichystal příjemné překvápko. Film bych rozdělil na dvě části. Ta první část filmu trvající asi hodinu mi vůbec nesedla a nějak jsem nevěděl co si o tom mám myslet. Dost jsem se nudil a i ten vtip mi moc nesedl. Ve druhé půli už se film trošku rozjel a začal mě konečně víc zajímat. Příběh dostal nějaké tempo s gradujícím dějem až do samotného závěru,který nejspíš každému nesedne. Musím se přiznat,že mě konkrétně ten konec moc nešmakoval. Ondrova prvotina,ale rozhodně stojí za shlédnutí a já mu přeji do dalších projektu hodně úspěchu.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
6
Tak strašně moc jsem se toho bál, tak strašně moc mě iritovaly trailery, tak moc nemám rád Partičku... až jsem byl docela překvapen, jak se to "dalo". Jediné, co tomu filmu chybí, je pořádný dramaturg, který by to udržel pohromadě... Den po zhlédnutí mi sice vadí víc věcí než bezprostředně po titulcích, ale já prostě budu ten hodný. Je ale fakt, že to funguje jen coby nezávazné černohumorné blbnutí, jakýkoliv přesah, myšlenky nebo vývoj postav jsou podivné a nepřesvědčivé. Šlo by to shodit ze stolu a vysmát se tomu, ale já necítím potřebu. Je to něco podobného jako Křídla Vánoc Babinské - tvůrčí potenciál zmizel v návalu nerozumné kvantity. 55 %
Riverdon
Riverdon
7 379 bodů
9
Pro milovníky Partičky a Ondřeje Sokola povinnost shlédnout. Dobrý výběr herců a vtipné.

Dodatečné informace

Původní název:
Krásno (více)
  • Česká republika Krásno
Premiéra v ČR:
30. 1. 2014
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Česká republika

Podobné


Powered byJustWatch