Elitní zabijáci

61%

Komentáře a recenze 27

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
8
Nezvyklá trojka Jason Statham, Clive Owen a Robert De Niro tu rozehrává zabijácké divadlo, které po akční stránce pobaví, ale dějově trochu zklame. Několik nelogických situací mate a některé konverzační scény nudí. Akční scény jsou adrenalinové a plné energie. Snímek po této stránce nijak nepřekvapí. Možná by to chtělo trochu zkrátit, aby si to lépe drželo rytmus a atmosféru. Těžko říci co. Dialogové scény, aby byl snímek více akčnější, anebo scény akční, aby byl výsledek více dramatičtější? Tak či onak, Jason Statham je tu přesně takový, jaký je znám, Clive Owen překvapuje knírem a Robert De Niro dokazuje, že na to pořád má. Přesto celkově k dokonalosti zaostává. I tak se nejedná o špatný film. Pokud se nebude u toho moc přemýšlet, filmový zážitek zanechá.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
4
Potenciál snad žádného filmu nebyl tak moc zmařený. Naprostá nuda, kdy ty dvě hodiny trvají zhruba dvakrát déle a všichni se přitom tváří tak drsně, jako by parodovali sami sebe.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Trošku překombinovaný akční snímek, který neví jestli chce být konspiračním thrillerem nebo další Stathamovkou. Mít trochu vyladěnější scénář, mohla to být žánrová lahůdka, protože obsazení na to tady bylo. 6/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Elitní zabijáci nejsou mezníkem v dějinách akčního filmu, ale je to velmi slušná oddechovka, u které se nebudete nudit a občas si vzpomenete na starší klasické žánrové bomby, kterým režisér vzdává hold. Díky tržbám se pokračování zřejmě nedočkáme, ale nový film režiséra McKendryho si rozhodně nenechám ujít, protože si myslím, že má slušně našlápnuto do oblasti nadprůměru.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Celkem solidní pokoukání plné dobré akce a s dobrým dějem. No jestli podle skutečnosti tohle natočili, nevím, ale určitě to upravili podle sebe.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
5.5
Slušná dobovka, ale špatná stathamovka. Tvůrci si zde očividně nedokázali ujasnit, jestli točí historickou kapitolu, béčkový akčňák, nebo britskou stalou školu. A kompromis nefunguje. Nic tu není dotaženo do konce, přičemž scénář i režie jsou na hraně snesitelného průměru. Nevíme, proč jsou zvolení zabijáci esy v oboru, není tu žádná památná akce. Netušíme, proč je to celé vlastně tak komplikované (bylo vážně nutné Huntera uvěznit, namísto toho, aby agentura čistě dodala náhradu?). Zkrátka nedotažený patvar, který mě příjemně překvapil jen ve dvou bodech: De Niro na to pořád má a Dominic Purcell je výrazně snesitelnější, když nahodí absurdní kotlety a přízvuk.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
4
Velký potenciál, ohromná nuda. Nesmyslně překombinovaný příběh ničí cokoliv, co tu potenciálně funguje a zpomaluje tempo do té míry, že už to občasná akce vážně nevytrhne. Jediné plus - De Niro s velkou bouchačkou je pořád ve formě.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
1
Myslím, že mohu zcela upřímně říct, že to byl vůbec nejhorší film s Jason Stathamem, který jsem kdy viděl. Doporučuji všem co mají problémy ze spaním, Tento film vás začne uspávat už po pár minutách. - 10%.
Toren
Toren
5 165 bodů
6
Velká škoda, že se stopáž dostala ke dvoum hodinám, páč jako říznější devadesátiminutovka by to fungovalo líp. Akční sekvence jsou střihově dost nepřehledné a i přes solidní casting tu není moc co hrát. Přesto nejde o žádnou pohromu, jen další "klasickou" akčňárnu, ve které je mimo jiné Clive Owen zase cool.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
6
Blbě je na tomhle filmu podle mě jen jedna věc. Bohužel dost zásadní. A to je děj. Sice mě celou dobu bavilo koukat na Stathama jak dává se svou partou na prdel Owenovi, ale když to všechno skončilo, akce se vypařila a já jen přemýšlel o čem ten film měl vlastně být. Přišlo mi to hodně nedotažený a když jsem si toho všiml i já... :D (60%)