Králova řeč

82%

Komentáře a recenze 59

Dle počtu bodů
Kamil Fila
Kamil Fila
4 112 bodů
8
Byl jsem až překvapený, jak se mi takhle konzervativní film může líbit. A vlastně jsem byl překvapený, že není zase tak konzervativní...
kubas369
4 086 bodů
10
Koktání není přijemná věc ani pro obyčejného člověka natož pro krále imperia, který chtě nechtě musí čas od času promluvit ke svému národu. Přijemně svěží film s lehkým hůmorem a nadsázkou, kterýž to vlastnosti jsou typické pro anglickou náturu. Příběh o tom, že člověk i král může najít přátelství na těch nejpodivnějších místech i v těch nejtěších časech. Trojice Firth, Rush a Carter do zvládá lehkostí sobě vlastní, na takové filmy je radost koukat.
saboter
saboter
3 564 bodů
9
Skvělé zpracování.Film na vás zapůsobý rozesměje a uchvátí.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
8.5
Brilantní režie Toma Hoopera,který vše naservíroval na hladinu filmařiny v celé své kráse.Vynikající oscarový výkon Colina Firtha,který byl podle mě o trochu lepší než James Franco(127 hodin).Rush byl velmi příjemným doplňujícím tempem díla a Hoopera nechal svým výborným výkonem jak chladnou klapku,tak dotek na srdci při pomoci krále v nejtěžších chvílích života.Výprava mohla vyhrát cenu tak jako kamera.Ve scénáři bych se přiklonil k Fincherovi((Sociální sít').Celý film na mě působil velmi příjemně a ze dne na den mi ještě připomíná lehkost,která mě doprovázela po celých 113 minut,tohoho vrcholovýho díla pana Hoopera.Tleskám...
leafroller
leafroller
3 023 bodů
5.5
Koktavý druhorozený se konečně a definitivně znemožní při povinném veřejném projevu. Metody tehdejších doktorů jsou na vlas podobné metodám, jakými chtěl jeho nedostatek "léčit" jeho otec. Je nasnadě, že cesta násilí a křiku problém spíše prohlubuje a Albert v pomyslné bezpečné vzdálenosti od trůnu na léčení rezignuje. Ne tak jeho žena. Ve snaze ulevit a hodit manžela do pohody nalézá na doporučení pana Logua. Svérázný a sebevědomý léčitel nejenže dokáže překonat povýšenost královské dvojice, ale kupodivu vykazuje i výsledky. Hlouběji a hlouběji noří se do příčiny problému aby na samém dně nalezl trosku, od malička týranou rodinou i protokolem. Tento komorní až banální příběh rámuje skutečnou meziválečnou historii královské rodiny. Starý král umírá a následník trůnu abdikuje kvůli zakázané lásce s rozvedenou ženou. Tím se náš ubohý hrdina stává králem říše na pokraji druhé světové války. Výraz "komorní" je v tomto případě skutečně na místě. Jestli je to tím, že je film anglický nebo je to touha ukázat civilnost královské rodiny vyjde nastejno. Nudit se však ani přesto nemusíte. Fenomenální výkon hlavního představitele vynahradí absenci všech mých oblíbených filmových ingrediencí. Snad kromě zábavy. I tak ale myslím, že je to na "3 hvězdy". Víc ale ne.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
10
Toto je poprvé kdy píšu komentář ještě před dokoukáním filmu. Příběh je sice jen o jedné věci, ale je to tak překrásně sformováno. Je mnoho filmů, které se mi líbí, ale něco vám řeknu... ať jdou ty ostatní do háje! Tohle je určitě jeden z nejlepších a nejkrásnějších filmů, který jsem kdy viděl, který kdy byl vytvořen, který kdy natočil Hooper, ve kterém kdy hrál Firth, a který kdy získal Oscara. Je to nádhera.
Edward
Edward
2 481 bodů
7
7/10
Siddharta
Siddharta
1 768 bodů
7
Určitě zajímavý film, ale nemohu říci, že bych z toho byl tak nadšený, jako se píše.
Azrael93
Azrael93
1 476 bodů
8
Skvělý film, u kterého jsem hodně váhal mezi čtyřmi a pěti hvězdami. Nakonec převážilo rozhodnutí udělit čtyři, protože některé pasáže byly mírně utahané, ale herecké výkony - to je úplně jiný příběh. Famózní Colin Firth, vynikající Geoffrey Rush, skvělá Helena Bonham Carter. A u závěrečného projevu mi zvlhly oči, svobodně to přiznávám.
Teresie
Teresie
1 187 bodů
9.5
Výtečný film, od A do Z.