RED

75%

Komentáře a recenze 61

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Důchodci? Ale kde že, herci v nejlepších letech nám naservírovali jeden z nejlepších akčních filmů roku 2010. Film obsahuje skvělé akční sekvence a servíruje nám úžasné scény do této doby mnou neviděné. Hlavně mi v hlavě uvízla scéna kdy Bruce vystupuje za jízdy z auta a přitom střílí. Jednohubka na víkendový večer,která vás nasytí na delší dobu.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Starý dobrý Bruce Willis a skvělá parta kolem něj. "Starý" dobrý akční nářez. Herci, ani režisér brali film s velkým nadhledem a humorem a je to dobře, jinak by spousta nesmyslných scén udělala z filmu béčko. Pěkný akční komediální film, který nestárne.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
7
Snímek je natočen na základě komiksu vydavatelství DC Comics a bohužel nijak zvlášť nevynikl. Sice, jak už dnes víme, vzniklo druhé volné pokračování, ale nijak zvlášť tomu stejně nepomohlo. Dosvědčuje to i fakt, že ani v Česku ještě onen komiks nebyl vydán. Přitom myšlenka není nijak špatná. I agenti CIA jednou odejdou do důchodu, ale jak žijí, co prožívají a jak se na nich projevuje bývalá aktivní služba ještě nikdy nebylo takto nezpracováno. Tvůrci to však nepojali zrovna dobře. Charaktery a psychologie postav jsou vyobrazeny dobře, ale námět děje je už bohužel velice provařený. Vždy jsou dva. Dostižení minulosti a nebo aktivita nového vedení. Zde je to druhé správně. O humorné situace na stáří tu samozřejmě nouze není a akční scény také nevypadají nijak špatně. Jen ten scénář. Ten se přeci jen ještě mohl o něco více dopilovat.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Důchodci vrací úder a v "roce akčních týmovek" přispívají také jednou takovou oddychovkou. K vyššímu hodnocení tomu ale pořád něco schází (akce to ale rozhodně není, ta je vcelku podařená a také zábavná) P.S Karl Urban si mě tady naprosto získal a vůbec bych se nezlobil, kdyby se z něj za pár let stala pořádná "star"...6/10
lamps
lamps
15 156 bodů
6
I mistr tesař se někdy utne. Bruce Willise mám dlouhodobě zařazeného jako naprostou akční ikonu, jehož snímky bývají přesně to pravé ořechové v mém filmovém jídelníčku. Ovšem Red je jedna z nežádoucích výjimek.Bruce sice předvádí svůj standart a vesměs si na něj nepřijde ani celá FBI a CIA dohromady, ovšem příběhová linie filmu je příliš slabá, skutečně kvalitní a zábavné akce je vyloženě poskrovnu a nelíbilo se mi, jak se příběh snažil být celou dobu strašně moc cool. Freeman tu má zoufale malou roli, aby to vytáhl někam výš, a co se týče záporáckého syndikátu, nevýraznost je to pravé slovo. Kromě Willise tak stojí za zmínku jen pekelný "dědek" John Malkovich, jehož dokonale (ne)odměřené přehrávání v podobných akčních titulech si pokaždé zaručeně užívám. Každopádně jsem zvědavý na dvojku, s nápaditější režií a hereckým osvěžením nemusí být ještě všechna munice zdaleka vystřílena.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7.5
Kupodivu solidní film s Willisem. Znovu typický vážný a klidný Bruce Willis i přes to že mu jde po krku celé komando a on cesto do bezpečí likviduje s přehledností své soupeře. Toto se ale vážně povedlo a dost se mi líbil i správně ujetý John Malkovich. Děj je divoký a dost mě dostala (i když přehnaná) scénka, kdy Willis vystupuje z dojíž
  • obsazení
  • tempo
  • děj
  • některé scénky
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
Slusny napad (komix som necital) a celkom dobry start filmu, akcne sceny natocene svizne i ked trocha kratke, willis hraje willisa (jeho typicky uskrn) ale mne sa hlavne pacil malkovich utrhnuty z retazov, co mi vsak vadi je absencia riadneho zaporaka ktoreho by mohol divak nenavidiet a zaverecne "sokujuce odhalenie" ktore nie je ani sokujuce a ani odhalenie vysumi tak trocha do stratena...
p.a.douch
p.a.douch
8 362 bodů
8
Tak tohle bylo doopravdy velmi dobrý. Bruce na plátně skvěle funguje - všechny a všechno řeší se suverénním nadhledem. Skvěle ho doplňujou Mirrenová, Parkerová, Freeman, Malkovich a Cox. Na druhé straně je Karl Urban správně tvrdej a Richard Dreyfuss správně slizkej. Štěk Ernesta Borgnina byl taky pěknej. Nejvíc mě bavil Malkovich v roli mimózního agenta Marvina Boggse. Musím říct, že všichni jmenování přispívají k rychlému spádu filmu a fungují v něm velmi dobře. Schwentke režii taky zvládnul velmi dobře.
avenis
avenis
8 145 bodů
9
Tahle povedená akční komedie mě vždycky spolehlivě rozesměje."Už ho můžu zabít?" Naprosto úchvatný Marvin ztělesněný Johnem Malkovichem je neodolatelný. Láska Franka Mosese je k uzávidění. A Sarah (Mary-Louise Parker) dělá takové xichty a koulí očima, že nelze než jí tu lásku ze srdce přát... Vražednice Victoria a ruský agent to jen korunují. Morgan Freeman je tak trochu do počtu. Celkově bezva film. "Pááni!" (14.3.2021)
squirrelpool
squirrelpool
7 017 bodů
7.5
Už to bylo řečeno tak pouze potvrzuji. Podobný nápad jako u Postradatelných, ale lepší. Podle mě o moc.