Podivuhodný případ Benjamina Buttona

82%

Komentáře a recenze 33

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8
Fincher prostě umí,skvělý a originální příběh podaný tak krásně,že se od něj nemůžete odpoutat. Je neuvěřitelné co všechno tvůrci vytěžili z takové malé povídky jakou příběh o Buttonovi je. To omlazení a vlastně i stárnutí herců je výborně propracované.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
8
Skvělý příběh, dobrý film.. chvílemi je to utahané a dlouhé, ale má to sílu. Zvláštní fantasy příběh, který mě nechal ve zvláštním úžasu a s hlavními hrdiny jsem to prožíval od první do poslední minuty. Stačilo to trošku zkrátit, aby to bylo ještě intenzivnější.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Film tak dlouho připravovaný, až přenošený. Necítil jsem během toho jedinou emoci, přestože každý okamžik bylo zcela evidentně jasné, co by Fincher tak moc chtěl, abych cítil. Jeho zdaleka nejslabší a nejbanálnější film.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Fincherovi se podařilo natočit jeden z nejzajímavějších filmů posledních let, který se asi filmovým milníkem typu Forresta Gumpa nestane, ale ve světové kinematografii bude mít taky své důstojné místo._Update 2016 - už jsem Buttona za tu dobu viděl cca 5-6x a asi moc lepších romantik do ted nevzniklo. 9/10
Fingon
16 886 bodů
8
70%
lamps
lamps
15 150 bodů
9
Tak teď už nemám nejmenší pochyby o režijní genialitě Davida Finchera, který očividně zvládá tragické životní příběhy natočit se stejnou bravurou jako napínavé a surové detektivky. Tento film vyzařuje tak úžasnou atmosféru, jaké se může rovnat opravdu jen Zemeckisův Forrest Gump a těch 160 minut uteče stejně rychle jako voda mezi prsty. Brad Pitt předvádí prozatím svůj nejlepší výkon a v pohodě zvládá nést celou tíhu smutného příběhu, který chtě nechtě směřuje k nešťastnému konci. Úžasná je také práce maskérů, kteří si s Pittovým obličejem pořádně vyhráli a v první polovině byste v jeho tváři jen těžko hledali rysy největšího hollywoodského šviháka. Může se zdát, že příběh jen útočí na divákovy city, ale v tom případě na ně útočí tak nevtíravě a hlavně účinně, že nějakou tu slzu bych klidně obětoval.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Totální filmová nádhera s nádherně smutným lidským příběhem
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Překrásný příběh, vizuál dokonalý a perfektní herecké výkony, avšak to vše podkopává trochu nudnější děj, který doráží nepřiměřeně dlouhá stopáž. Škoda.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Fincher opět nezklamal. Rozhodně překvapil, což je u výborného režiséra ještě větší zvláštnost a potěšení. Podivuhodný případ je filmem, který v sobě nese zajímavé poselství. Rozhodně stojí za to ho vidět. Film mě i přes enormní stopáž ani chvíli nenudil. Herci výborní a scénář je zatím to nejlepší, co jsem kdy u Finchera viděl. Navíc má film v sobě tolik smutku a emočně mávajících scén, že jsem měl slzy na krajíčku skoro pokaždé, ale snažil jsem se udržet. Neskutečné.
avenis
avenis
7 963 bodů
6.5
Film působí smutně a laskavě zároveň. Smutek z postižení, z trvalých a nezvratitelných následků. Neúbližné chování Benjaminova okolí je sice laskavé, ale velmi nepravděpodobné. Pořád s obavou čekám, kdo mu podrazí berle a on nikdo. Všichni se chovají slušně. Masky a triky perfektní, jen někdy nesouhlasí ten opačný gard vzhledu a věku. Zemře-li hlavní postava v 85 letech, měl by v roce 1967, kdy je mu mentálně 49, vypadat na 36, ale maskéři jej udělali spíše na těch 49. Zaujal mě výběr hereček pro postavy žen, které Benjamin miluje. Cate Blanchett a Tilda Swinton jsou si typově velmi podobné. Tíživé a dlouhé, ale v podstatě zajímavé. Stačí vidět jednou. Brad Pitt rozhodně zajímavý. (7.9.2022)