Avatar

82%

Komentáře a recenze 157

Dle počtu bodů
guestka
guestka
2 304 bodů
7
Nevim mně zase tak dobrý nepřišel... Jen Kovbojové proti Indiánům podáno moderně... nic víc, nic míň. Ale Cameron to umí, stejně jako Titanic vybojoval s Avatarem mnoho cen...
farb
farb
2 064 bodů
9
Pro někoho přechválený hype, pro jiné splněný filmový sen. Hrdě se hlásím do druhé skupiny a jsem rád, že můžu tenhle snovej biják prožívat znovu a znovu.
beseda
beseda
1 931 bodů
9.5
Dlouhotrvající zážitek. Samozřejmě je to v některých momentech a dialozích dost ujeté, ale mě to stejně strašně bavilo. Mé hodnocení: 95%. Viděno: (19.12.2009 - V.C. Anděl; 24.05.2010 - IMAX).
winetach
winetach
1 927 bodů
10
Veľkolepé aAmerické divadlo
Siddharta
Siddharta
1 768 bodů
9
Ano jednoduchý děj, Tanec s vlky ve vesmíru :), ale výborné.
Arnarmo
Arnarmo
1 720 bodů
10
Příběh jako z pohádky. Zápletka tak očividná, až to bolí. Film plný klišé. A já na to: No a co? Lepší sci-fi jsem zatím asi neviděl. Vše mě bavilo. Těšila mě Pandora, místní obyvatelé, technika, kterou vládli lidé. Cameron se vytasil a povedlo se mu to. Škoda jen, že mu to tak trvá.
wop
wop
1 716 bodů
9
Vizuální pohádka, jízda na horské dráze, která doposavad neměla obdoby. Už proto si zaslouží vysoké hodnocení i kdyby to bylo jen za silný zážitek. Bohužel stejně jako horská dráha končí vystoupením z vozíku, je i kouzlo Avatara omezené na prostory kina a čas v něm vyhrazený. Přinejmenším dokud nebude adekvátní 3D kino běžnou součástí obývacího pokoje.
  • zatím asi nejlepší 3D podívaná
  • úžasně promyšlené a ztvárněné prostředí
  • místy možná trochu plytký děj
psico
psico
1 671 bodů
9
Tak tenhle film lahohodil jak mému oku tak sluchu. Skvělé vizuální efenty, hudba. Náramně jsem si tuhle podívanou učil a už teď se těším na pokračování. Děj mně naprosto uchvátil a už mně ze svých spáru nepustil. Cameron opět dokázal že umí natočit parádní snímek.
pokladnik
pokladnik
1 602 bodů
10
U tohoto filmu jsem byla hodně zdrženlivá. James Cameron je hodně velikášský režisér tak jsem filmu nedávala moc velké naděje. Pak jsem ho viděla... Tedy čekala jsem, no vlastně ani nevím co jsem čekala. Ovšem výsledek mě ohromil. Příběh jako takový mě nepřekvapil, protože mi příjde jako dokonalá kopie příběhu filmu "Nový svět" o Pocahontas a španělském dobyvateli s Colinem Farellem. To, ale vůbec nevadilo vzhledem k tomu kam nás Cameron vzal. Na cestu do říše absolutní fantazie. Když pominu technické parametry které jsou nevídané tak příroda Pandory se světélkujícími rostlinami je kouzelný. No Jamesi Camerone, jak už jsi zvolal : (při přebírání Oskara za Titanic) "Jsem král světa" opravdu jím jsi. Aspoň než někdo natočí něco lepšího...
Marchikt
Marchikt
1 585 bodů
8
Audiovizuálndě nádherný velkofilm pro celou rodinu. Skvělý soundtrack, několik velmi emocionálně silných scén a ten precizní vizuál přebije i předvídatelnost a mírnou klišovitost příběhu. Cameron je vizionář, který točí s láskou a jeho filmy jsou celosvětovou společenskou událostí. 8/10