Harry Potter a Princ dvojí krve

79%

Komentáře a recenze 66

Dle počtu bodů
JosefTomas
JosefTomas
9 035 bodů
7
Temně temná temnota. Aneb když chcete jen vizuálně udělat temno už tak dost temné, až vám z toho vyjde šedá. Bohužel moc není co řešit a krom jistého testování přátelství není moc zajímavé sledovat, co se ve filmu děje. A nenapraví to ani velmi osudové finále.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
6
Harry...nudí...!
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
8.5
Šestý díl celé série na mě opět dýchl svou tajemnou stránkou. Opět krásné zpracování dle předlohy, dokonalé efekty, které vás opravdu dostanou a dokonce způsobí i husí kůži na zádech. Škoda jen, že se do filmu nedostalo všechno, co J. K. Rowlingová napsala, aby divák pochopil některé spojitosti, ale to by musel být ten film vícehodinový.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
6
Teda vynechat závěrečnou bitku z důvodu, že podobný souboj se odehrává v sedmém dílu a tvůrci se nechtějí opakovat byl skutečně krok vedle. Už před uvedením do kin po přečtení tohohle vyjádření Yatese jsem měl skutečně obavy. Bohužel se po shlédnutí potvrdily. Hodně tam chyběl nějaký ten závěrečný souboj (když už na něj člověk marně dvě hodiny čeká).
evismaior
evismaior
4 254 bodů
9
Po nuceně kráceném pátém dílu, kam se opravdu dostalo jen to nejnutnější (a mnohdy ani to ne), je na šestém dílu sympatické, že se opět vrací do školních lavic, a to mezi studenty prožívající první lásky ve stínu přízraku Voldemorta a Smrtijedů. Líbilo se mi toho hodně - Harryho vzpomínkové sedánky s Brumbálem, Narcisa a Belatrix u Snapea, Křiklanův klub a způsob, jak z něj Harry nakonec vymámil jeho vzpomínku, Ron a famfrpál, přepadení Doupěte, Dracovy pokusy a obavy, velkolepá scéna uprostřed podzemního jezera i jímavé zakončení. Příběh logicky navazuje, má spád, temnější odstín mu svědčí a hudba vše krásně dokresluje. Jen té Levandule bylo nějak moc a obzvlášť hádka s Hermionou u Ronova lůžka za účasti mlčky přihlížejících členů profesorského sboru působila hooodně trapně:-)
saboter
saboter
3 564 bodů
8.5
Film měl podle mne navíc jak se furt tvůrci kasaly jak je to natočené spíše jako thriller tak to bylo jen tak na oko a to jenom efekty jsou tako vé tmnější ale to byli i v předchozích dílech takže nic nového ale to naprosto ubrekujcí finále zkrátka dostane otom žádná stejně jako hudba.
roque
roque
2 923 bodů
10
Šestý díl. Začátek nic moc, ale zbytek to vynahradil. Dobrá scéna, Ron sní bonbóny, které byly napuštěné lektvarem lásky. Některé scény moc zdlouhavé až nudné. Třeba, jak se Harry snaží přesvědčit profesora Horáce Křiklana, aby mu dal tu vzpomínku na Voldemorta.
  • triky
  • některé scény jsou zdlouhavé
  • scéna se Ronem omámeným nápojem lásky
sQelle
sQelle
2 814 bodů
8
A tady začíná konec. Princ dvojí krve otevírá bránu do finále této ságy a výuku posouvá definitivně na druhou kolej. Odhaluje dávná tajemství doposud nejzáhadnější postavy Snapea. Harry už nebojuje proti všem, ale začíná rozeznávat, co je opravdovou hrozbou. Taktéž je to díl, který Harryho srazí do největší hlubiny, z které se bude muset odrazit, přijde o svého průvodce a člověka, kterému věřil každé slovo. To celé prokreslují romantické linky hlavní trojice a skládačka pomalinku zapadává do sebe. Je pravdou, že tenhle díl není zas tak dravý a je to více upovídané a táhlé, ale to není zrovna to, co bych princi vytknul, přijde mi fér se na chvilku pozastavit, než započne dlouhá cesta k souboji dvou kouzelníků, který je tak moc očekáván.
Ombak_Penari
2 764 bodů
8.5
Podle mě zatím suverénně nejlepší díl série. Pochmurná atmosféra a někdy až lehce horrorově laděné scény jsou velmi citlivě střídány humornými a odlehčujícími, takže se ani na okamžik nenudíte. Rozhodně velmi povedené po všech stránkách.