Terminál

78%

Komentáře a recenze 28

Dle počtu bodů
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
7.5
Tom Hanks hraje roli cizince, kterému je odepřen vstup na území Spojených států amerických. Život tráví na letišti, kde se postupně spřátelí se zaměstnanci a cestujícími, najde si práci i lásku. Tento příběh je inspirován skutečnou událostí, což je důvodem k vidění filmu, stejně jako TH, který kvalitu filmu vytáhl značně nahoru.
farb
farb
2 064 bodů
7.5
Kdo by to byl řekl, že se z filmu o nechtěném občanovi stane pohodová podívaná, na kterou se vždy při televizní repríze s chutí podívám.
Bordoshut
1 647 bodů
4
Recenze na film The Terminal: Od filmu jsem mnoho nečekal, a proto jsem byl zpočátku překvapený tím, jak je zábavné ho sledovat, nicméně netrvalo dlouho (asi hodinu) a sklouzl přeci jen ke klasickému rozvleklému Hanksovi, který mě, jakožto příslušníka generaci Z, už tolik neoslovuje. Jsou tu i světlé momenty jako třeba úsměvná romantická večeře, ale... ale to je asi tak všechno. Jsem z toho vlastně hrozně rozpačitý. Vždyť ty postavy jsou tak ploché! Působí hrozně šroubovaně, jako figurky. To samé ta závěrečná pointa (jazz). Určitě se najde někdo, kdo při ní uroní slzičku, ale kdokoliv se nad ní pokusí zamyslet, tak protočí panenky. Ovšem možná nejvíc film utrpěl tím, že je dělaný pro rodiny z dětmi a prostě celou tu situaci ztvárnil děsně sluníčkově. Já vím, že hlavní postava (Hanks) je trochu praštěná, ale co všichni ostatní? Proč mám pocit, že je praštěné celé to letiště? To je jako nějaká nemoc? Hanks je všechny postupně nakazil? Nebo je to tím místem? A co na to Steven Spielberg?
Radovanes
Radovanes
1 172 bodů
10
Ve směs poutavý ale i absurdní děj, který vtáhne diváka přímo do příběhu.A nějakým způsobem se vžije do hlavní role.Tom Hanks je klasik a je jen pár filmů které mě nezaujali.Role Viktora Navorskiho zažívá,jakousi noční můru v podobě vězení v tranzitním prostoru na JFK v New Yorku.Jelikož v jeho zemi probíhá vojenský převrat,nemohou ho pustit ani na jednu stranu.Musí se ale rychle oklepat z nepřízně osudu a naučit se přizpůsobit v cizí zemi a cizímu jazyku.
  • Krásně vyladěné téma
  • Smutné
sugi
752 bodů
9
... Tom Hanks pod taktovkou Stevena Spilberga ve filmu , který byl inspirovaný skutečnou událostí ... snímek , který stojí za to shlédnout
polopaticky
361 bodů
7.5
Terminál je jednoduše půvabný a příjemný filmeček. Ač samotné téma je víceméně varující a konečně inspirováno i skutečným příběhem a najdeme zde mnoho ukázek absurdity systému, Spielbergova naprosto charakteristická milá režie stejně jako výkon Toma Hankse navozují jednoznačně milou atmosféru.
zdenda-subrt
214 bodů
10
Filmy Toma Hankse mám rád a tento byl jeden z těch lepších
kominice
205 bodů
9.5
Hezký příběh, krásná role Toma Hankse, film co stojí za to vidět.