Adéla ještě nevečeřela

83%

Komentáře a recenze 31

Dle počtu bodů
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Stálice našich obrazovek, která je stále svěží a mladá, ikdyž už její hlášky dávno zlidověli a většina z mistrů české komedie, co zde hrají již odešla či je věku důchodového. Je vidět, že šlo natočit skvost i po roce 68, ale už ne tak snadno, zde se povedlo.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 012 bodů
9
No, nedám stovku, ale 90% určitě. Už jen ty vynálezy, které každému uvíznou v hlavě, kdo je jejich vynálezcem, daleko víc než barevné učebnice, stojí za to!! I když chybička se vloudila! Fráze „Dar přítele Lasera", která je použita ve scéně, kdy se snaží Nick Carter sestřelit létající balón, je absurdní. Laser byl vynalezen v roce 1960 a jeho autorem byl Theodore H. Maiman. A vůbec slovo laser je zkratka z Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation (Zesílení světla stimulovanou emisí záření). No ale k představitelům: Naďa Konvalinková je v tom filmu zřejmě nejhezčí z celé své herecké kariéry, Miloš Kopecký je zřejmě nejzločinnější z celé své herecké kariéry, Nicka Cartera, tohoto "největšího amerického detektiva", si už asi každý Čech (a Slovák) spojí navždycky se jménem Michala Dočolomanského, no a Rudolf Hrušínský? Ten by za svého Ledvinu zasloužil metál!!! :-) Celé pod taktovkou Mistra mistrů Oldřicha Lipského a jeho "dvorního" scenáristy Jiřího Brdečka, i když druhým "dvorním" scenáristou Oldřicha Lipského byl Miloš Macourek. Hudba Luboše Fišera je jako vždy více než kvalitní, celková výprava zasazená do secesní Prahy nabízí lahůdkové sousto pro oko diváka i po mnoha letech od natočení.
jirka26
6 288 bodů
6.5
ČESKÁ KLASIKA.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
6.5
skvělá ale hlavně hrozně vtipná česká komedie se ideálním hereckým obsazením...
bidlobox
3 802 bodů
9
Tohle je film, který si jako mnozí pamatuji už z dětství a který mi učaroval. Tehdy jsem ani nevnímal, že se jedná o parodii, byl to pro mne svět masožravých rostlin, gentlemanských detektivů, záludných padouchů, neuvěřitelných vynálezů, svět pestrý a zábavný. Ještě dlouho po prvním shlédnutí filmu jsem se bránil setkání s masožravkami, teprve nedávno jsem se jich přestal bát a dovolím jim lovit kořist v kuchyni.
saboter
saboter
3 564 bodů
8.5
Skvělá českíá klasika kterou si opravdu zamilujeta jak herci tak i celkem příběhem a hlavně
  • humor
  • masky
  • solidní příběh
  • občas je to hraní až moc k smichu a to hlavně tělení se do američana
kawa
3 388 bodů
9
Slavný skvělý film s výbornými hereckými výkony a vizuálními efekty, kniha Český film uvádí více jak 130 herců! Rudolf Hrušínský opět ve vynikající formě v roli komisaře Ledviny. Krásná Olga Schoberová, vynikající zloduch českého filmu Miloš Kopecký a výrazná linka Oldřicha Lipského.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
7.5
Typická Oldřichovka, která celkem potěší. Celkem mě připomínala Rozpuštěný a vypuštěný. Adéla je ale trochu slabší kalibr tohoto úžasného režiséra. I tak se u příběhů celkem zabavíte a bude vás i bavit.
Ombak_Penari
2 764 bodů
10
Jeden z filmů, na které prostě nedám dopustit. Skvěle zahrané, skvěle natočené, plné výborných vtipů a nápadů a k tomu skvěle provedená retroatmosféra levných detektivek, prostě paráda. Jeden z nejzábavnějších českých filmů všech dob.
miza
miza
2 336 bodů
8.5
V tomto filmu se nám narodilo Flekovský a i skvělá komedie.