Laputa: Nebeský zámek

77%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 295 bodů
10
Mně u Miyazakiho vždycky vadí ty předimenzované happy endy. Zrovna sem by se hodilo tragické finále, které by tomu nasadilo takový pocit vznešenosti. Zároveň se ale pořád nemůžu vyhýbat té páté hvězdě, protože ty filmy jsou všechny skvělé. A ona pátá za zásluhy padla zrovna na tenhle kousek. Něco mi říká, že můj nejoblíbenější od něj, i když takhle brzo to nejde říct.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Hajao Mijazaki je génius a jsem zvědav, jestli někdy narazím na jeho film a nedám mu plné hodnocení. Opravdový mistr kouzelných prostředí a příběhů, nevím jak to dělá, ale je to tak krásné. Sice Princezna Mononoke a Cesta do fantazie i nadále zůstávají mými favority, ale to létání na neuvěřitelných strojích stojí za to. Amíci se mají rozhodně co učit :-)
Floridsky
4 376 bodů
6
První ghibliovka, kterou jsem viděl už jako děcko. Narozdíl od Naušiky není příběh tak silný, je víc dětský a působí jen jako roztáhlá pohádka. Přesto kouzelné.
Sunny5
Sunny5
3 178 bodů
8.5
Další z Miyazakiho překrásných filmů, možná že si ho nezamiluju jako jiné jeho kousky, ale rozhodně si ho ráda někdy znovu pustím.
chilli.off
chilli.off
301 bodů
8
přesto že nemám rád anime, mě tento film obrovsky oslnil. ten příběh, ta majestátní hudba, no proste za mně jeden z nejlepších japonských animaku co jsem kdy viděl. na to jak je film "starý" má úžasnou animaci, příběh si vás bude držet po celý film, postavy jsou dobře prokreslené a do hledání bájného létajícího zámku v oblacích Laputa se po chvíli bezeni filmu vzijete a věřím že si ho užijete. za mně 8,5/10