Control

76%
Control
Plakát traileru

Anton Corbijn, který se vypracoval na tvorbě hudebních videoklipů předních světových kapel, se pustil do biografického dramatu o svém oblíbenci Ianu Curtisovi, legendárním frontmanovi post-punkových Joy Division. Snímek s bohatou hudební složkou podle knižní předlohy Curtisovy manželky zaujme i diváky, kteří se s Joy Division doposud nesetkali.




Pete69
Pete69
31 382 bodů
6
O kapele Joy Division jsem neslyšel, jejich hudba je depresivně punková a celkem dává tušit, co přijde ve filmu. Milostný trojúhelník, život hudební vycházející hvězdy se vším co k tomu patří.. jenže všeho je jen kousek a ve výsledku nic moc. Film mě prostě moc neoslovil. Černobílá za mě zbytečná, je to jednoduché, bez příkras, nadprůměrná záležitost, za mě ne více nadprůměrná.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 408 bodů
6
Při tom, jak umělecké a výpovědní se to snaží být, je to až přehnaně jednoduché a doslovné... Ten film mi vůbec nic nedal, a že se o to rozhodně snažil.
kunafix
kunafix
20 052 bodů
8
Joy Division mě nikdy nezajímalo, asi hlavně proto, že jsem si myslel, že všechna jejich hudba je ve stylu Love Will Tear Us Apart, což mi vždy přišlo docela vlezlé. Po skouknutí tohohle filmu jsem to ale musel přehodnotit. Hudební pasáže byly tak dechberoucí (a na celém filmu to nejlepší), že mě Joy Division určitým způsobem dost ovlivnily a teď je vnímám úplně jinak. Hlavně jsem zjistil, že mají mnohem lepší kousky než zmiňovaný flák. Sam Riley předvedl dokonalé vtělení, řekl bych. Zajímavé je, že ta epilepsie se na Ianu Curtisovi podepsala už na pódiu, když předváděl ty své tanečky, chch. ČB barva byla dobře zvolená, protože se to k filmu parádně hodilo a mělo to své opodstatnění (depky). Musím zmínit vynikající soundtrack, kterej už nějakou dobu sjíždím a pořád se neomrzel.

Dodatečné informace

Původní název:
Control (více)
  • Austrálie Control
  • Austrálie Controle - A História de Ian Curtis
  • Austrálie Control - La vita di Ian Curtis
  • Austrálie Kontrola
  • Austrálie Контроль
Premiéra v ČR:
13. 3. 2008
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Austrálie, Japonsko, Velká Británie, USA
Rozpočet:
5 mil. USD
Tržby:
8,2 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Control je dostupný s českými titulky

Podobné