Collateral

78%

Komentáře a recenze 29

Dle počtu bodů
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Cruise výborně zahrál psychopata, oscara bych mu dal "z fleku". Ke všemu vypadal jak vlkodlak nebo Wolverine https://13movies.files.wordpress.com/2013/07/collateral-poster.jpg . Až na tu digitální kameru, ta mě srala, by to bylo za plnejch pět.
Alaitos
Alaitos
5 367 bodů
8
Film je v některých místech trochu příliš nelogický a příběh celkem snadno předvídatelný, přesto se však díky skvělé režii a hereckým výkonům jedná o velmi solidní nadprůměr.
Floridsky
4 376 bodů
8
Zápletka je sice jednodušší, ale tohle byla tak živelná a adrenalinová jízda, že si to nešlo nevychutnat. Skvělý Cruise a ještě lepší Foxx, Mannova režie je výborná. Digitální kamera mi nevadila, ba naopak jsem si vychutnával záběry nočního města. 9/10
kery-
kery-
3 671 bodů
8
Lizard (22:39:53 15/03/2008): vystřelí proti sobě skrze spojovací dveře... profi zabiják se netrefí, černej taxikář jo... jak americké... *TIRED*
Hroty Algernona
Hroty Algernona
3 341 bodů
10
Sympatický taxikář Max má dobrý den, bude mít rande a zákazník mu nabídl 600$ za pronájem na celou směnu. Co by se mohlo poka... oh ne, ten zákazník je nájemný vrah! Skvělý thriller, který nabízí Toma Cruise v nevídané poloze záporáka Vincenta, který je velmi fascinující, okouzlující postavou s pragmatickým pohledem na svět. Oproti němu je Jamie Foxx, který je pozitivní snílek a nechce se do toho zaplést. Situace, které se před ně staví, tvoří zapamatovatelnou atmosférickou noční projížďku LA s propleteným příběhem a parádním zakončením. Jedna z mých nejoblíbenějších žánrovek, hlavně kvůli enormně napínavým scénkám a ústřední dvojici se skvělou dynamikou. Díky tomu všemu jim odpustím i pár nelogických chvilek a ignorování hlasitosti výstřelů. Zvlášť když vám to naservíruje takovou scénu, jako je TA V KLUBU!
Edward
Edward
2 487 bodů
7
7/10
farb
farb
2 064 bodů
9.5
Další perfektní střet dvou odlišných a silných charakterů v Mannově režii. Herci jedou na maximum (už nechci slyšet, že Cruise neumí hrát!), Mann umně propojuje obraz s hudbou (ostatně, to on uměl vždycky:) a za podpory skvěle napsaných dialogů, sune taxík nočním L.A. do finálního střetu. Intenzivní a atmosferické. Pecka, která zraje.
Kašpárek
Kašpárek
507 bodů
10
Tak toto byla lahoda v podání dvojice Tom Cruise a Jamie Foxx. Vychutnával jsem si vztah naprosto odlišných povah dvou ústředních osob. Komorní atmosféra metropole Los Angeles, kterou doprovází skvělá hudba. Podle mě životní role Toma Cruise. Výborný je i dabing. Palec nahoru.
Kverulant
Kverulant
222 bodů
5
Při sledování filmu se mě postupně zmocnilo zoufalství, jak mohl proboha někdo vážně myslet takový příběh. Zbabělý taxikář nedobrovolně doprovází nájemného vraha během jeho štace - nebo dobrovolně, jak se to zrovna hodí do krámu. Pasáž s pokecem o historii Milese Davise mě skoro rozesmála. Jistě, film se odehrává v kouzelném prostředí nočního LA a Cruise je herecky výborný (skoro jako kdyby podával svoje zásadní výkony jen v rolích záporných/temných postav), v tomhle filmu mu to navíc s šedým melírem a strništěm sekne a fandil jsem mu. Ano, zásadní problém je, že by mě vlastně bavilo dívat se na film, kde Cruise proplouvá městem a nápaditě zabíjí své cíle, aniž by se musel otravovat se slabošským taxikářem, který je tady stejně jen jako morální vykřičník a slouží k mučení diváků.
kominice
205 bodů
8.5
Film dokáže strhnout diváka. Napínavý, akční, velice dobře koukatelný.