Naušika z Větrného údolí

79%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
30 208 bodů
7
Naušika s holou prdelí, aneb z Větrného údolí. Zajímavý a pro mě osobně dosti kontroverzní animák. Zajímavý nápad, propojení člověka s přírodou po zničení naší planety moderními výdobytky. Animace hodna osmdesátých let a neustálé odhalování animovaného pozadí Naušiky vhodné pro specifickou skupinu asijských diváků. Každopádně velmi zajímavá podívaná.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 296 bodů
8
Hayao Miyazaki nebyl začátečník, ani když začátečník byl. I tohle možná maličko okatě moralizuje, stejně jako jeho novější filmy, ale přesto tu je něco, co vás prostě vtáhne. PS: Už je mi jasné, na co se Cameron koukal desetkrát denně při psaní scénáře Avatara. Ne že bych s tím měl problém.
Floridsky
4 376 bodů
10
Miyazakiho nepřekonatelné dílo. Hned na začátek nastavil laťku moc vysoko.
kknk2
kknk2
2 989 bodů
6
Tohle není pohádka, jaké od Mijazakiho často vídáme, Naušiku si klidně zařaďte mezi Starwars, Avatara či Dunu, jen počítejte s animací, osmdesátkami, které se propsaly i do docela hezkého soundtracku, a tím, že vás to možná nebude bavit - na můj vkus to trvá moc dlouho, popravdě jsem se nudila a nedávala pozor. Největší problém jsem měla s tou ekologií, jelikož mi připadá nepatřičné dělat z ní fantasy a vymýšlet si. Všudypřítomný pacifismus jsem už docela akceptovala, jen kdyby se zas nejednalo o jeho extrémní podobu. 60 %
výfuk
výfuk
2 975 bodů
8
Myslel jsem si, že Naušika bude kluk, no ale to je jedno. Mijazaki mi ukázal již svou třetí pohádku a opět se to neobešlo bez zkázy lidstva, démonů a jiných velkých hmyzáckých potvůrek. Ani tolik k tomu nemám co říct... bylo to trochu srozumitelnější než Zámek v oblacích, ale taly to bylo tak různě poskládané, že se mi z toho motala hlava. Bylo to pěkné pokoukání, ale můj favborit do rozhodně není.
davsuch
davsuch
1 057 bodů
9.5
Naušika z větrného údolí je velmi povedený film, které je na svou dobu hodně pokrokový hlavně v tématu ekologie. Povedený příběh,
  • velmi zajímavé prostředí s ekologickým podtextem. Pro tak starý film hodně pokrokové
  • zajímavý příběh s zajímavým způsobem role hlavní hrdinky
  • dynamické vyprávění
  • nepřirozená samomluva hlavní hrdinky, stačilo by ty informace sdělit divákovi třeba formou vypravěče
  • opakující se vzorec chování hlavní hrdinky. Toho si ale normální divák nevšimne, pokud ho na to někdo neupozorní